Muzeul Brâncuși, tot la stadiul de proiect

Turiștii mai așteaptă mult și bine să viziteze Muzeul Brâncuși de la Târgu Jiu. Chiar dacă legea a intrat în vigoare de doi ani, după aceea nu s-a mai făcut nimic. Prezent la Târgu Jiu, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a anunțat că se lucrează la organigramă și la identificarea unui curator care să se ocupe de acest muzeu.

În două luni, organigrama va fi gata, a dat asigurări ministrul Culturii: “Legat de Muzeul Brâncuşi, a fost o lege vizavi de înfiinţarea acestui muzeu. În momentul de faţă suntem aproape de finalizare. Lucrăm inclusiv la organigramă şi eu sper să poată să înceapă să funcţioneze într-un orizont de timp de maxim două luni”.

Ce va fi expus în acest muzeu, nu a spus clar ministrul. Este varianta unui muzeu virtual ori ar putea fi expuse lucrări semnate de Brâncuși. „Orice muzeu îl organizează un curator, vom găsi un curator, iar curatorul va avea mână liberă, având în vedere care este destinaţia acestui muzeu, să organizeze aşa cum va crede de cuviinţă. Poate să fie un muzeu virtual, poate să fie un muzeu unde să fie expuse anumite opere Brâncuşi, dar un curator este cel care organizează un muzeu, ceea ce înseamnă spaţiu expoziţional, ceea ce se expune”, a mai explicat Daniel Breaz.

Muzeul Brâncuși ar trebui să fie înființat în Caza „Barbu Gănescu”, din centrul orașului.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: