Intervenţie Salvamont pe blocurile periculoase din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a luat măsuri după ce bucăţi imense din tencuiala unui bloc din zona parcului „Tudor Vladimirescu” au început să se desprindă în ultima săptămână, căzând pe trotuarul extrem de circulat. Autorităţile au solicitat intervenţia unor echipe de salvamontişti pentru a da jos tencuiala. Blocul va fi reabilitat termic anul acesta, dă asigurări administraţia locală.

Salvamontiştii gorjeni au participat ieri la o acţiune mai puţin obişnuită. Au fost solicitaţi de autorităţile locale din Târgu Jiu pentru a decoperta tencuiala de pe blocul de pe strada Unirii-Siret pe porţiunile de la ultimele etaje unde stătea să pice pe trotuar, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute când, din fericire, niciun cetăţean nu se afla în zona în care au căzut cărămizile decorative, înregistrându-se doar pagube materiale.

Reprezentanţii primăriei spun că în mod normal asociaţia de proprietari trebuia să ia astfel de măsuri. Pentru a preîntâmpina eventuale întâmplări nefericite autorităţile au luat decizia să intervină pentru asigurarea siguranţei zonei. Astfel, salvamontiştii s-au ocupat de înlăturarea tencuielii, poliţiştii locali au asigurat perimetrul, iar angajatele Edilitara au curăţat locul după încetarea acţiunii. Autorităţile locale spun că locatarii locului au vrut să plătească acţiunea numai pe porţiunea din dreptul apartamentelor. „Blocul este în programul de reabilitare termică, fiind în fază de licitaţie a lucrărilor. Pentru că tencuiala se desprinde s-a intervenit. Acum a intervenit primăria, locatarii neavând o posibilitate de plată, normal ei sunt obligaţi să plătească şi să contracteze o firmă. Locatarii nu sunt de acord să contribuie pe toată faţada, ei vor fiecare în dreptul lui, dar legea spune că trebuie să contribuie toţi pentru toată faţada. Cei de la Salvamont au mers şi au dat jos tencuiala. Trec cetăţeni şi oricând se putea desprinde şi a trebuit să intervenim”, a declarat Toma Şărămăt, şeful compartimentului Îndrumare Asociaţii din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: