„Titanicul” de la Dobriţa a intrat într-un proces de modernizare

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” sau „Titanicul” de la Dobriţa, aşa cum este cunoscut după forma clădirii, a intrat într-un proces de reabilitate. Uşile vechi de aproape un secol, montate de la înfiinţarea unităţii, vor fi schimbate cu unele noi, care să asigure bolnavilor din saloane un mai bun confort. Până la mijlocul verii toate cele câteva sute de uşi vor fi schimbate.

Pacienţii care sunt trataţi la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” vor beneficia în curând de condiţii mai bune, asta după ce autorităţile judeţene au alocat banii necesari pentru reparaţii şi modernizări. De la începutul acestei luni toate uşile din interiorul clădirii, şi nu sunt puţine, vor fi înlocuite. Fondurile au fost alocate de la bugetul Consiliului Judeţean. Vechile ferestrele au fost înlocuite acum câţiva ani, o dată cu reabilitarea termică a clădirii. „Se derulează contractul de înlocuire tâmplărie interioară. Contractul este în valoare de aproape 300.000 lei. Se înlocuieşte tâmplăria existentă de 80 de ani, de la momentul construirii spitalului, cu tâmplărie modernă, PVC cu geam termopan. Ca şi perioadă de execuţie în contract am înţeles că sunt opt luni, însă furnizorul de servicii estimează că în 4 luni va finaliza. Pentru pacienţi va creşte confortul hotelier, confortul termic, dacă vor fi înlocuite uşile nu o să mai fie disconfort termic. În prezent avem 200 de pacienţi”, a declarat Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. Prin spital se spune că cei care au participat la construcţia spitalului au povestit că Gheorghe Tătărăscu, pe vremea căruia s-a realizat clădirea, ar fi cerut arhitecţilor să facă o clădire cu “atâtea uşi câte zile are un an“.

Zonă de relaxare pentru pacienţi

Tot pentru sanatoriul de la Dobriţa, Consiliului Judeţean a alocat suma de 950.000 lei pentru reabilitarea interioară a clădirii şi reparaţiile curente: zugrăveli, vopsitorii, montaj de covor antistatic-antibacteriologic, placări mână curentă în saloane şi holuri. Mai sunt prevăzute fonduri de 120.000 lei şi pentru reabilitarea aleilor din curtea spitalului. Lucrările vor fi demarate de îndată ce timpul va permite, spune conducerea unităţii spitaliceşti. Din bugetul propriu al spitalului, conducerea unităţii şi-a propus să înfiinţeze în primăvara acestui an noi spaţii de recreere pentru pacienţi. Partea din faţă a spitalului va fi reabilitată peisagistic, pe lângă faptul că vor fi amplasate băncuţe vor fi plantate şi flori.   

Activitatea medicală a acestui spital se bazează pe tratarea urgenţelor majore precum: pleurezii, pneumonii, supuraţii, dar şi a tuberculozei. Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” este prima unitatea spitalicească acreditată din judeţul Gorj.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: