Investiție importantă demarată la Mătăsari

Vești bune pentru cetățenii comunei Mătăsari. Investiția privind modernizarea rețelei de apă a fost demarată. Constructorul și-a adus utilajele, iar acum este în faza de amenajare a șantierului. În curând va fi pornit și proiectul privind reabilitarea rețelei de canalizare, a anunțat primarul comunei, Gheorghe Gașpăr.

Cele două investiții ale primăriei Mătăsari constau în reabilitarea rețelelor de apă potabilă și canalizare la nivel de comună. Lucrările au fost licitate, separat, și au fost câștigate de aceeași firmă, societatea SC Govora SRL din județul Vâlcea. Ambele licitații au fost contestate de celelalte firme participante, astfel că procedura a fost una de durată. La investiția privind reabilitarea rețelei de apă toate procedurile au fost încheiate, iar constructorul se află în această perioadă la Mătăsari pentru amenajarea șantierului. "A venit firma din Vâlcea, a adus aici utiajele și personalul necesar și a început lucrările de reabilitare a rețelei de apă din comună. Se pornește de la conducta de furnizare a apei de la EMC Jilț Nord. La canalizare suntem în faza de soluționare a contestațiilor. De îndată ce se va finaliza procedura, vor fi demarate și aceste lucrări", a declarat Gheorghe Gașpăr, primarul comunei Mătăsari.
Investiția privind reabilitarea rețelei de apă potabilă va fi dusă la îndeplinire cu fonduri de la bugetul local, în cuantum de circa 2 milioane de lei. Banii vor fi utilizați pentru modernizarea rețelelor de apă pentru satul Mătăsari și zona blocurilor, în totalitate. În ceea ce privește reabilitarea rețelei de canalizare, investiția are o valoare de aproximativ de 2 milioane lei, bani guvernamentali, asigurați prin Ministerul Dezvoltării. Proiectul prevede reabilitarea sistemului de canalizare pe aceleași zone unde vor fi executate și lucrările de reabilitare a rețelei de apă potabilă. În plus, va fi refăcută inclusiv infrastructura afectată de lucrări.

Galerie foto


Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: