Motru împlineşte 50 de ani. Ce manifestări vor fi organizate!

Împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea municipiului Motru va fi marcată de autorităţi în data de 25 mai. În faţa Casei de Cultură din municipiu va avea loc un spectacol în care vor concerta tinerii artişti din zonă. Cu acest prilej, mai multor personalităţi din zonă le vor fi înmânate diplome de excelenţă.

Municipiul Motru va împlini anul acesta o jumătate de secol de la înfiinţare, ca oraş. Cum "Zilele Oraşului" nu vor mai fi organizate în data de 25 mai aşa cum s-a stabilit la început de an, autorităţile locale s-au gândit să marcheze cumva împlinirea celor 50 de existenţă a oraşului. Astfel, în perimetrul Casei de Cultură va fi organizat un spectacol în aer liber în care vor participa copiii şi artiştii din zona Motrului. Niciun participant la eveniment nu va fi remunerat. De asemenea, vor primi diplome de excelenţă toţi cei care au avut o contribuţie în activitatea şi viaţa oraşului. "Ne place, nu ne place, pe 25 mai se fac 50 de ani de la înfiinţarea oraşului Motru. Acum 50 de ani, Ilie Verdeţ, care era preşedintele Consiliului de miniştri în acea perioadă, a semnat decretul de înfiinţare a oraşului Motru. Sigur, nu mi-a convenit faptul că aleşii locali din opoziție au respins proiectul de realizare a Zilelor Motrului odată cu acest eveniment important din viața motrenilor, dar asta nu înseamnă că nu voi marca acest moment deosebit în viața noastră. Pe 25 mai am hotărât cu Direcția de Cultură din cadrul primăriei organizarea unui spectacol în aer liber în fața Casei Sindicatelor în care vor participa copiii și artiștii din zona Motrului. Acest spectacol este gratis, n-am avut fonduri pentru a-i plăti pe cei care vor participa la acest eveniment", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.
Autoritățile locale au precizat că în zona în care se va desfășura spectacolul nu vor exista terase cu mici și bere sau tarabe cu diverse produse.

Vizualizări: 727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: