Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Drum nou afectat de infiltraţii la Padeş. Apa a săpat pe sub asfalt!

Câteva zeci de gospodării din Padeș riscă să rămână izolate. Drumul care asigură legătura cu restul comunei a fost afectat de alunecări de teren și nu este exclus ca șoseaua să se prăpădească în râul Motru. Este vorba de un tronson din satul Motru Sec, sub care s-au format cratere imense, doar asfaltul rămânând, deocamdată, intact. Autorităţile locale spun că vor lua măsuri imediate.

Ploile căzute în ultima vreme, dar și debitul râului Motru care a crescut în ultimele zile au făcut ca sub un tronson de drum din șoseaua care face legătura între satele Motru Sec și Cerna Sat să se formeze cratere uriașe, care pun în pericol circulația rutieră. Autoritățile locale din Padeș, pe care le-am găsit la fața locului, spun că este destul de probabil ca o porțiune din șosea să se prăbușească. "Am fost sesizați de câțiva cetățeni duminică seara, în jurul orei 21, că s-a format câteva cratere și că este posibil să se rupă drumul spre Cerna Sat. M-am deplasat de urgență împreună cu domnul Curelea de la primărie și am constatat că există câteva gropi imense care s-au format, cred eu, din ploi, din intrarea apei Motru pe o galerie și a trecut pe sub drum, urmând să rupă drumul, e posibil", a declarat Serafim Antonie, primar Padeș.

În această situație, zeci de gospodării ar putea rămâne izolate ori localnicii ar trebui să facă un ocol de zeci de kilometri pentru a putea ajunge în restul comunei. Autoritățile locale din Padeș spun că vor interveni cu utilaje pentru a astupa craterele respective. Rămâne de văzut dacă aceste lucrări vor fi suficiente pentru a împiedica prăbușirea drumului. "Sunt mici ferme agricole care ar putea rămâne izolate, dar vom lua măsuri. Deja am trimis după un buldoexcavator să vină să înfundăm aceste gropi, să nu se producă ruperea acestui drum. Este un drum nou, făcut pe fonduri europene și nu știu care este situația de s-a întâmplat cu aceste gropi. Ele nu sunt pe raza drumului, doar s-au făcut lateral și trec pe sub drum. Eu nu cred că este cineva de vină. E o galerie, în zona noastră sunt multe peșteri care traversează. Dacă vă spun că apa de aici ajunge printr-o galerie undeva la Baia de Aramă și este posibil și aici să fi trecut. Nu cred că avem vinovați", a mai spus primarul comunei Padeș.

Galerie fotoVizualizări: 3,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: