Investiţii cu duiumul în comuna Bărbătești

Administrația locală din Bărbătești este hotărâtă să creeze condiții cât mai bune cetățenilor din comună. În acest sens, au fost realizate o serie de proiecte de investiții majore, pentru extinderea sistemului de canalizare și a rețelei de gaze, pentru asfaltarea unor drumuri, dar şi pentru modernizarea sistemului de iluminat. Unele proiecte au fost depuse în vederea obținerii de finanțare din fonduri guvernamentale, iar altele se vor implementa cu bani de la bugetul local.

Autoritățile locale din Bărbătești vor să extindă rețeaua de canalizare. Este vorba de introducerea a 11,5 km de rețea de-a lungul drumurilor laterale, dar și în satul Socu. Dacă această lucrare va fi finanțată, la nivelul comunei nu vor mai exista gospodării care să nu aibă acces la canalizare. Un alt proiect face referire la asfaltarea unor drumuri comunale, fiind vorba în total de 5.5 kilometri. În acelaşi timp, autoritățile locale și-au propus să aducă îmbunătățiri și în ceea ce privește iluminatul public. Vor fi montate lămpi cu becuri economice, pe LED, în toate satele. Pentru toate aceste investiții, autoritățile locale speră să obțină fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). „Așteptăm marile proiecte promise de Guvern pe Ordonanța 28. Am depus proiecte pentru extinderea canalizării, asfaltarea drumurilor din comună, dar și pentru iluminatul public. Așteptăm să vedem dacă vom obține finanțarea. Toate sunt importante pentru noi”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbătești.

Extinderea rețelei de gaze în comună va fi realizată din fonduri de la bugetul local. „În satul Socu avem o porțiune de case, vreo 15, care nu au gaze. Am demarat procedurile și cred că până în toamnă o să fie și acolo conducta de gaze băgată. Am dat hotărârile de Consiliu, urmează să trimitem la Distrigaz documentele pentru demararea licitației”, a explicat primarul comunei Bărbătești.    

În momentul de față, autoritățile locale din Bărbătești au în derulare un amplu program de întreținere a spațiilor verzi din comună.

Galerie foto


Vizualizări: 2,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: