Investiţii de 250 de miliarde în Târgu-Jiu în 2011

Primăria Târgu Jiu va aloca în acest an, din bugetul local, peste 500 miliarde de lei vechi pentru investiţii şi lucrări edilitar-gospodăreşti. Din această sumă, aproximativ jumătate va fi cheltuită pentru cofinanţări, demararea unor lucrări noi şi finalizarea celor aflate în curs de execuţie. Pe lângă modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare ce vor fi realizate prin Programul ISPA, vor fi cuprinse în proiecte de reabilitare alte astfel de lucrări atât în partea de sud a municipiului cât şi în cartierele în care s-au construit locuinţe pentru tineri.

“Din bugetul local se vor asigura sumele necesare pentru realizarea canalizării menajere în zonele: Bârseşti - Polata, Preajba-Drăgoieni - Sf. Dumitru-Petreşti şi cartierul Romaneşti. De asemenea, vor fi continuate lucrările de înlocuire a reţelelor de canalizare din cartierele din partea de sud a municipiului: Minerilor, Mioriţei şi 23 August. Totodată, se va realiza canalizarea menajeră în cartierele unde au fost construite locuinţe pentru tineri: Preajba şi Narciselor. Peste 250 de miliarde de lei vechi vor fi alocate în anul 2011 pentru investiţii”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Tot în acest an vor fi extinse şi reţelele de alimentare cu energie electrică în cartierele noi precum Mehedinţi, Motrului, Prelungire Jieţe şi vor fi introduse gaze naturale în zonele: Tismana, Preajba, Narciselor, Prelungire Ana Ipătescu, Primăverii şi Bicaz. “Aproximativ 40 de miliarde de lei vechi vor fi cheltuite din bugetul local pentru alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale a unor cartiere noi”, a mai precizat Marius Ionescu.   

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: