Boeriu îi aranjează prefectului Andrei o întâlnire cu ministrul Sănătăţii

Prefectul judeţului, Liviu Andrei, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu, vor merge la Bucureşti pentru a încerca să evite comasarea spitalului de la Dobriţa şi reprofilarea celor de la Sadu şi Rovinari. Boeriu a explicat faptul că din calitatea sa de reprezentant al Ministerului Sănătăţii în teritoriu va încerca să-i aranjeze prefectului o întâlnire cu ministrul.

Spitalele din Bumbeşti-Jiu şi Rovinari se află pe lista de propuneri a Ministerului Sănătăţii pentru reprofilare în cămine de bătrâni iar Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa poate fi comasat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Aceste propuneri ale Ministerului Sănătăţii nu sunt acceptate de autorităţile judeţene. Ieri de  dimineaţă directorul Boeriu a avut o întâlnire cu prefectul Andrei, dar şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu pentru a găsi o soluţie la această problemă. „Ceea ce a fost afişat pe site-ul Ministerului Sănătăţii  este doar o propunere de reprofilare şi de comasarea anumitor unităţi spitaliceşti din judeţul Gorj. Încercăm să salvăm toate spitalele”, a declarat Marius Boeriu. 

 „Eu în calitate de reprezentant al Ministerului Sănătăţii în teritoriu o să-i aranjez domnului prefect o întâlnire cu Ministrul Sănătăţii. În primul rând o să-i explicăm utilitatea fiecărui spital care este pe lista cu propuneri pentru reprofilare, în al doilea rând autorităţile locale sunt dispuse să susţină financiar unităţile spitaliceşti şi mai mult sunt foarte multe localităţi pe care le deservesc aceste spitale”, a declarat Marius Boeriu.

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a refuzat să dea informaţii în acest caz.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: