Investiţii de peste 2 milioane de euro la şcolile din Novaci

Elevii din oraşul Novaci vor studia în cele mai bune condiţii cel puţin un deceniu de aici înainte. Autorităţile novăcene au obţinut peste 2 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ din localitate. Mai mult decât atât, tinerii din Novaci vor beneficia în curând şi de o sală de sport modernă şi spaţioasă.

Unităţile de învăţământ din oraşul Novaci vor intra într-un amplu program de reabilitare şi modernizare. Administraţia locală a obţinut aproximativ 2,3 milioane de euro din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru a recondiţiona unităţile şcolare. Investiţia prevede inclusiv dotări la standarde europene.

Primarul Dumitru Leuştean spune că vrea lucrări de calitate la unităţile de învăţământ. „Pentru tot ceea ce am semnat cu Ministerul Dezvoltării în privinţa unităţilor de învăţământ, este vorba de cele două şcoli, cele două grădiniţe şi parte din liceu, suntem în procedura de achiziţie a lucrărilor. Sunt activităţi interesante şi sunt deosebit de preocupat de modul cum se vor desfăşura lucrările, în aşa fel încât la final să asigurăm cele mai bune condiţii de studiu pentru următorii 15 ani şcolari care vor urma. Sunt foarte pretenţios la modul cum se vor desfăşura lucrările şi achiziţiile pentru dotările respective”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci.

Autorităţile locale din Novaci au obţinut finanţare, prin Compania Naţională de Investiţii, şi pentru realizarea unei săli de sport moderne. „Deja am scos la licitaţie lucrările pentru o sală de sport cu 182 de locuri. Sunt foarte mulţi copii la liceu cu rezultate bune la competiţiile sportive. Avem o echipă de handbal care se descurcă foarte bine. A fost, recent, un turneu final la Drobeta Turnu Severin, la nivel naţional, unde au ocupat un loc fruntaş. Sunt foarte mulţumit, atât de copii, cât şi de profesorii care s-au implicat. Vreau să fac o sală funcţională, despre care să se audă nu numai în judeţ, poate şi la nivel naţional, şi cu alte sporturi, nu numai handbal”, a mai precizat primarul Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 2,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: