Romanescu vrea audit la Aparegio

Municipalitatea din Târgu Jiu cere conducerii societăţii Aparegio, operatorul regional de apă şi canal, să găsească alte pârghii pentru a-şi acoperi pierderile. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că una dintre aceste soluţii poate fi reducerea salariilor, şi nicidecum scumpirea apei. „La momentul acesta, modul în care se tarifează apa şi canalul la Târgu Jiu este la un nivel care nu ar trebui să crească. Eu cred că reprezentanţii Aparegio trebuie să găsească şi alte soluţii, nu neapărat să adauge sume la aceste costuri pe care trebuie să le suporte cetăţenii din municipiu. Cheltuielile cu personalul în cadrul societăţii Aparegio sunt foarte mari, raportate la bugetul de venituri şi cheltuieli pe care îl au. Şi cred că ar trebui să se orienteze şi spre o diminuare a cheltuielilor cu personalul. Mai mult, operatorul obţine un anumit profit de pe urma municipiului şi acest profit ar trebui investit în municipiul Târgu Jiu”, a declarat Romanescu.

De altfel, Romanescu crede că ar trebui efectuat un audit la Aparegio. „Cred că este binevenit un audit. O să iau şi eu legătura cu o parte dintre primari şi s-ar putea să solicit şi eu un astfel de audit la nivelul acestei societăţi, pentru că atâta timp cât administrează într-un fel şi banii cetăţenilor din municipiul Târgu Jiu, acele costuri pe care le suportă cetăţeanul, trebuie să vedem exact şi modul în care sunt gestionate aceste sume”, a mai spus edilul.

Consilierul judeţean liberal Victor Banţa a anunţat că Aparegio pregăteşte majorarea tarifelor pentru apă şi canal cu 30% pentru a-şi acoperi pierderile.

Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: