Investiții într-un sat unde localnicii au așteptat de zeci de ani să fie strămutați

Localnicii din satul Pinoasa din comuna Câlnic așteaptă să fie strămutați, însă acest lucru nu se va mai întâmpla, a anunțat recent CE Oltenia. Autoritățile locale au purtat corespondență anuală cu compania energetică pentru a vedea dacă satul va fi sau nu strămutat. Când primăria Câlnic a fost informată că localnicii vor rămâne în Pinoasa, primăria a început să caute soluții pentru a face și aici investiții.

 


 


Așa se face că după zeci de ani, localnicii din satul Pinoasa vor avea în cele din urmă un sistem de alimentare cu apă și canalizare. Când Complexul Energetic Oltenia a înștiințat primăria că satul nu va mai fi strămutat, autoritățile locale din Câlnic au și dat drumul la proiecte de investiții în acest sat.

Primul proiect care vizează alimentarea cu apă a satului și introducerea canalizării a fost aprobat prin programul guvernamental ”Anghel Saligny”.

”Este vorba de un proiect de 5.000.000 de lei pentru introducerea rețelei de apă și canalizare în satul Pinoasa. Aici nu s-a investit niciodată pentru că localnicii au așteptat de la an la an să fie strămutați. De 50 de ani li s-a tot spun asta. Numai în ultimii 15 ani de când sunt eu primar am purtat corespondență cu cei din minerit ca să ne spune ceva concret și de abia acum ne-au spus clar că satul Pinoasa nu va mai fi strănutat din cauza situației actuale în care se află CEO și a lipsei banilor. Atunci noi am dat drumul la proiecte și  o să facem aceste prime două investiții prime investiții în acest sat”, a precizat Dumitru Vulpe, primarul din Câlnic.

În acest moment se semnează contractul de finanțare, iar apoi va fi demarată procedura de licitație.

Vizualizări: 2,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: