S-a ”rezolvat” și cu reforma învățământului din Gorj

S-a rezolvat! Profesorii pot fi în continuare plătiți degeaba la cinci licee din Gorj, unde unii dintre dascăli erau uneori chiar și elevi, când nu ieșea numărul în sala de clasă.  Marcela Mrejeru, șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a aprobat, în prima ședință a Consiliului de Administrație, suspendarea procesului de reorganizare a liceelor tehnologice.  

Anul acesta, doar 50 de elevi din cei 200 înscriși la examen, în cele cinci licee tehnologice, au luat bacalaureatul. Cu toate acestea, șefa ISJ a stopat procesul de reorganizare. Noul inspector general susține că vrea să consulate autoritățile publice și unitățile de învățământ.

Cele cinci licee tehnologice - Liceul Auto „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Liceul Tehnic nr. 2, Liceul Energetic și Liceul Tehnologic „Ion Mincu” - au fost propuse pentru comasare tocmai din cauza rezultatelor slabe la examenele naționale. 


De la demararea procedurilor de comasare au ieșit la iveală situații incredibile, din care rezultă că liceele sunt ”populate” forțat, elevii fiind uneori angajați ai instituțiilor. Cu toate acestea, propunerea fostei șefe a ISJ Gorj, Dana Constantinescu, a fost contestată de municipalitate și de cadrele didactice. Aceste licee reprezintă în acest moment doar locul de muncă pentru niște persoane, nu locul unde se face educație. 

Galerie foto


Vizualizări: 4,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: