Investiții neterminate. Viceprimar: Pe doctor în ploua în cap la cabinet

Două investiții finanțate prin PNDL au fost începute și nefinalizate, deși termenele pentru executarea lucrărilor au fost depășite de mult timp. Se întâmplă în comuna Ionești din județul Gorj, acolo unde autoritățile locale au obținut finanțare pentru reabilitarea dispensarului și unei grădinițe, dar firma care a câștigat licitația trage de timp.

Este vorba de două proiecte pentru reabilitarea și modernizarea dispensarului comunal și a unei grădinițe din centrul localității, ambele cu o valoare de 250.000 de lei.

Lucrările au început de doi ani și trebuiau finalizate din octombrie 2019. ”Licitația a fost câștigată de o firmă din Târgu-Jiu care nu se ține de treabă. Au expirat toate termenele posibile și cred că au realizat 50% din ambele lucrări. Ne-au tot dus cu vorba, că vin mâine, că vin poimâine, au mai pus o cărămidă, au mai făcut ceva și iar au dispărut. Plăcuța cu organizarea șantierului e aruncată prin curtea primăriei pentru că trebuiau să finalizeze lucrările de acum o jumătate de an”, a precizat Sorin Lambu, viceprimarul din comuna Ionești.

La grădiniță situația nu este foarte urgență pentru că activitatea a fost suspendată din cauza coronavirusului. ”Preșcolarii de la grădiniță au fost mutați în altă parte, cam la aproximativ 2 kilometri. Din fericire am avut noroc aici că s-au suspendat cursurile, pentru că făceau părinții scandal că își sacrifică micuții cu naveta în timp ce la grădiniță nu se mișcă treaba”, a mai spus viceprimarul din Ionești.

La dispensar situația este mai complicată pentru că medicul consultă pacienții într-un șantier, unde mai și plouă. ”Medicul de la dispensar își desfășoară activitatea cu șantierul pe lângă el. Mai vin meseriași de ochii lumi în câte o zi, mai fac ceva și pleacă. Vreau să vă spun că medicul a consultat și în ploaie oamenii, pentru că meseriașii firmei care ar trebui să facă treabă au dat acoperișul jos și au pus o folie care a fost luată de vânt. Efectiv pe doctor în ploua în cap la cabinet”, a mai spus Sorin Lambu.

Vizualizări: 1,751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: