Ce note ar da primarii parlamentarilor din Gorj. De la 10 la „inexistenți“

Primarii gorjeni analizează activitatea parlamentarilor de Gorj. În funcție de cât de mult s-au implicat, de simpatii sau antipatii, de culoarea politică, edilii îi taxează pe cei pe care i-au ajutat să ajungă în parlament. Dacă au fost primari care au dat nume și au motivat notele pe care le-au dat deputaților sau senatorilor, au fost și edili care s-au abținut să facă nominalizări pentru a evita un eventual conflict.

Primarul din comuna Turburea, Ion Bârcă, a fost cel mai indulgent cu parlamentarii de Gorj. ”Vreau să vă spun că dau note foarte mari parlamentarilor de la PSD, pentru că au făcut treabă. Domnul Weber are din partea mea un 10 cu felicitări, dar și lui Dan Vâlceanu i-aș da o notă bunicică, pentru că s-a implicat destul de mult pentru județul Gorj”, a spus Bîrcă. Weber este președintele PSD Gorj, iar Vîlceanu conduce PNL Gorj.

Și primarul din Cătunele apreciază activitatea lui Mihai Weber și nu se abține să critice prestația din parlament a Elvirei Șarapatin (PSD). ”Notă maximă i-aș da domnului Weber, iar o notă foarte mică merită doamna Șarapatin, pentru că nu s-a implicat deloc. I-aș da o notă bună și lui Victor Ponta, mai ales pentru ce a făcut în ultima perioadă, chiar dacă nu suntem prieteni și nu am fost niciodată. Restul o apă și un pământ. Nu se implică. Eu vorbesc din ce văd. Sunt votați ca să muncească pentru oameni și nu văd nimic. Sunt foarte supărat pe ei”, a spus Florinel Țuilă.

În comuna Roșia de Amaradia este favorit deputatul Dan Vâlceanu, care este coleg de partid cu primarul Liviu Cotojman. ”Cu excepția lui Dan Vâlceanu, toți sunt zero barat. Dan Vâlceanu e singurul cu care am colaborat și care m-a ajutat”, a spus Cotojman.

Deși vizibil supărat pe cei care au ajuns în parlament, primarul din Slivilești se ferește să nominalizeze, de frica unui scandal politic. ”O întrebare foarte grea. Nu vreau să mă pun rău acum cu toți. Pot să vă spun că unii sunt de nota 10 și alții de nota 2. Unii merită să fie în continuare, alții merită nici să nu mai audă lumea de ei. Unii au fost absenți total atât din Gorj, cât și din Parlament. Nu e posibil să stai acolo patru ani și să nu te vezi și să nu te auzi, să stai așa pe o căruță de bani. Nu e posibil să fii parlamentar de Gorj și să nu treci măcar o dată prin comună, măcar așa, de fațadă. Era Militaru pe vremea lui care era nelipsit din colegiul lui, se vedea că-i pasă. Nu vreau să dau nume, dar picior de picior din neamul lor să nu mai ajungă în conducerea țării. Nu știu cum pot să stea așa să treacă patru ani și apoi să vină cu pretenții că mai vor un mandat”, a spus Sorin Bucurescu.

Și primarul din comuna Schela a fost destul de rezervat în a da nume. ”Nu sunt bun să dau note. Mi-e teamă că nu le dau notă de trece și mi-i pun în cap, pentru că majoritatea sunt la nivelul acesta. Mi-e frică să nu greșesc pentru că nu sunt un evaluator bun. Nu-i nominalizez că se supără pe mine, deși mă doare undeva de supărarea lor. Nu vreau să zică: uite la ăsta ce ne-a făcut”, a spus Aristide Șerbănescu.

Supărat și nemulțumit pe parlamentarii gorjeni este și primarul din Bengești Ciocadia. ”Cum aș putea eu să le dau note? Eu sunt primar, ei sunt parlamentari. Dacă ar fi sa-i analizez pe toți, le-aș da o notă de trece cu minus. Noi, în perioada asta, nu am avut parlamentari de Gorj. Am fost noi, primarii, cu președintele Consiliului Județean, cu prefectul, medicii, poliția și jandarmii”, a spus Victor Geogia.

Vizualizări: 1,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: