Funcționarii publici, chinuiți cu măști și băgați la cheltuieli. Primar: Eu nu port mască

Purtarea măștilor opt ore pe zi în instituțiile publice pune în dificultate funcționarii. La primăriile din județ acest lucru este respectat, susțin edilii. Dacă la unele instituții măștile sunt achiziționate cu bani de la bugetul local, sunt și primării unde angajații au făcut chetă să le cumpere.

Primăria Turburea a achiziționat cu bani de la bugetul local aproximativ 5000 de măști de protecție, atât pentru angajații primăriei, cât și pentru elevii care se vor întoarce la cursuri. ”Dacă este lege, ne conformăm. Am achiziționat măști pentru angajați, pentru copiii de clasa a VIII-a și a XII-a, o să împărțim și prin comună la familiile nevoiașe”, a spus primarul Ion Bârcă.

Primarul din comuna Slivilești nu crede în acest virus și de aceea nu a cumpărat măști pentru salariați și nici dezinfectant. ”E o prostie. Nu e nici un virus. E doar așa, ca să dai bani pe măști, pe termometre, pe dezinfectanți. Nici nu le țin bine, pentru că unii le țin sub nas, alții pe barbă, alții o au întoarsă invers. Au vrut doar să ne pună botniță. La mine în comună nu e nimeni bolnav și eu nu am auzit de nici un cunoscut că ar fi bolnav. Ne țin ca pe animalele de le puneau odată să tragă la car, cu botniță, ca să nu mănânce porumbii. Eu unul nu o port. Salariații o poartă, că asta e legea. S-au făcut cheltuieli mari cu acest COVID-19. Eu nu le-am luat nici măști, nici nimic. Am luat doar dezinfectant de 300 de lei”, a spus primarul Sorin Bucurescu.

Nici în comuna Schela nu s-au cheltuit bani de la bugetul local pentru măști. Angajații au făcut chetă să le cumpere și se chinuiesc să le poarte. ”Angajații au măști, cu toate că sunt chiar ei mască, dar acum mai și poartă. Am pus bani la comun și am cumpărat, deși nu sunt obligați să le poarte, că stau la distanță în birou. Eu le-am zis să le poarte mai ales când vin cetățeni, să le mai lase sub nas dacă le este cald și nu mai pot respira. Să se descurce. Nu ne-am atins de bugetul local. Am luat și ceva dezinfectant tot din buzunarul nostru”, a mai spus Aristide Șerbănescu, primar.

Inițial s-a spus că funcționarii pot să nu poarte mască dacă au doi metri distanță între ei, dar apoi guvernul a decis că un funcționar poate sta fără mască doar dacă este singur în birou.

Vizualizări: 2,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: