Investiții puse pe pauză, din cauza costurilor mari cu materialele. Alertă lansată de primar!

Creșterea prețurilor la materialele de construcții pune pe jar autoritățile dintr-o localitate din Gorj. Primarul din comuna Bălănești, Ovidiu Pungan, se teme de faptul că proiectele pe care le are în derulare în localitate nu vor fi finalizate în termenul prevăzut, asta după ce a sesizat că ritmul de lucru al constructorilor este unul lent.

Autoritățile locale din Bălănești speră ca Guvernul să găsească o soluție la această problemă, altfel multe investiții nu vor fi finalizate la timp.

”Este o problemă foarte delicată și Guvernul trebuie să găsească o soluție pentru rezolvarea ei. Când au fost semnate contractele de finanțare, materialele de construcții aveau un preț, care între timp a crescut și de patru ori și sincer mie mi se pare că nu se justifică acest creșteri. Guvernul trebuie măcar să actualizeze proiectele, să se face expertize, pentru că în ritmul acesta nu știm unde o să ajungem cu lucrările și în cât timp o să le finalizăm”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești.

Pungan a sesizat că ritmul de lucru al constructorilor care lucrează la investițiile din comună nu mai este la fel ca la început. ”Sunt lucrări unde am văzut clar că nu se mai lucrează ca mână acum. Totul se mișcă foarte început și am luat legătura cu firmele care au câștigat licitațiile ca să văd care este problema. Sunt de înțeles, pentru că toți se plâng de prețurile materialelor de construcții care efectiv au bubuit. Avem lucrări pe DC15 Voiteștii din Vale - Glodeni - Ohaba - Blidari care sunt realizate în proporție de 60-80% și care acum merg destul de greu, am dat ordinul de începere pentru construirea grădiniței cu program prelungit și mi-a spus constructorul că încearcă să vină de luna viitoare, s-au reluat lucrările la sala de sport, dar într-un ritm foarte lent. În plus de asta, nici forță de muncă nu mai au firmele, pentru că muncitorii au plecat la muncă în străinătate, acolo unde sunt plătiți mult mai bine. Este clar faptul că prețurile la materialele de construcții pun mari probleme investiților”, a mai spus Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 1,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: