Modernizează buncărul din centrul comunei

Nu doar autoritățile din orașe se preocupă de adăposturile civile, ci și cele din mediul rural. Primarul comunei gorjene Roșia de Amaradia a anunțat că a început reabilitarea Căminului Cultural din centrul localității, acolo unde se află și un buncăr antiatomic, unde, în caz de război, s-ar putea adăposti localnicii.

Cu toate acestea, primarul speră ca acesta să nu fie folosit niciodată. “În Căminul Cultural, la subsol, e un loc unde pot fi cazați cetățenii dacă s-ar întâmpla, vreodată, să fim implicați și noi în război. Subsolul este antiatomic. Noi reabilităm, modernizăm căminul și investiția presupune și modernizarea acestui buncăr din centrul localității. Sperăm să nu ajungem în situația să-l folosim”, a spus primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Autoritățile din Târgu Jiu au alocat 500 de mii de lei pentru ca adăposturile civile din oraș să devină funcționale. Multe sunt inundate, fiind la subsolul blocurilor, în timp ce altele sunt ocupate cu murături, mobilier vechi ori piese de mașini. Asociațiile de proprietari au primit sarcina de a elibera adăposturile.

La nivelul județului Gorj, sunt circa 70 de adăposturi civile, insuficiente însă pentru a proteja populația în cazul unei calamități.

Vizualizări: 2,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: