Prefect: Medicii să aleagă între privat și stat, nu să ciupească de peste tot

Declarație tranșantă făcută de prefectul de Gorj la adresa medicilor care nu pot alege între stat și privat, dar merg la propriul cabinet și în timpul programului de la spital. “Medicii să aleagă între privat și stat!”, a fost mesajul lui Marcel Iacobescu. Prefectul a continuat declarațiile pe subiect: “Ciupim așa de peste tot și să nu facem nimic cum trebuie”.

Conștient că va tulbura apele cu astfel de afirmații, prefectul Marcel Iacobescu a spus că medicii ar trebui să decidă unde vor să lucreze. Ori la stat, ori la privat. Prefectul spune că are informații că mulți doctori fac vizitele în spital, apoi merg la cabinetele private deși sunt în programul de lucru și plătiți de stat în această perioadă.

„Știu că deranjează pe unii, în special medicii, dar eu le-am spus așa: Medicii să aleagă între privat și stat. Știu că supăr medicii. Dar dacă ne uităm în celelalte state mai dezvoltate, medicul se prezintă la serviciu și are un card. Marchează cu el când intră și când iese de la serviciu. În rest, nu are voie să iasă din spital. La noi, lucrurile astea nu se prea întâmplă. Chit că supăr când spun asta, dar medicul își face vizita, vede bolnavii și apoi se duce la cabinetul privat”, a susținut prefectul Marcel Iacobescu.

Prefectul a adăugat că există medici în Gorj care au renunțat la munca în spitale și s-au axat mai mult pe cabinetele particulare. „Ok! Se poate îmbina cumva, dar programul la spital e la spital. Poți să faci ce vrei în timpul tău liber, dar nu în timpul în care ești plătit de stat. Sistemul de stat e o pepinieră, ca o bază pentru ei să atragă pacienți. Cum e un cizmar bun și lumea îl caută, dacă e bun, nu-l împiedică nimeni pe medic să fie un bun specialist și la el în cabinet. Avem cazuri cu medici care au renunțat și s-au dedicat cabinetului privat și le merge bine. Nu să ciupim așa de peste tot și să nu facem nimic cum trebuie”, a mai spus prefectul, într-o emisiune la Accent TV.

Vizualizări: 16,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: