Investiţii scumpe într-o comună din Gorj. „N-au ajuns niciodată atâţia bani aici!”

Edilii din Gorj caută fonduri în toate direcţiile ca să modernizeze localităţile pe care le conduc. Fonduri există. Atât de la Uniunea Europeană, cât şi de la Guvern. Şi mulţi primari încearcă să obţină bani de peste tot.

 

La Dăneşti, de exemplu, autorităţile locale au reuşit să atragă 15 milioane de lei doar prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny. Alte 9 milioane de lei vor veni prin PNRR şi şcoala din Barza va fi modernizată cu 2,5 milioane de lei. „Atâţia bani n-au ajuns niciodată în comuna Dăneşti”, a spus primarul din Dăneşti, Mădălin Paliţă, într-o emisiune la Radio Accent.

 

“Stăm bine în ce priveşte proiectele finanţate de la UE şi Guvernul României. Suntem într-un stadiu destul de avansat cu proiectele pe PNRR , aşteptăm partea de proiectare şi vom scoate la licitaţie partea de execuţie a lucrărilor de reabilitare a clădirilor publice. Suntem în linie dreaptă cu proiectul de asfaltare a drumurilor comunale şi săteşti. Mai avem de înscris în Cartea Funciară undeva la 5-6 drumuri din totalul de 32 care vor fi asfaltate. Am semnat contractul prin AFM pentru reabilitarea termică a şcolii de la Barza. Sunt proiecte mari, pe sume foarte mari”, a mai punctat edilul din Dăneşti.

Vizualizări: 3,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: