Investiţiile CE Oltenia prin PNI, evaluate. Niciun ban în cont!

Planul Naţional de Investiţii a fost aprobat de acum câteva luni, ministrul Energiei anunţând că s-au deblocat inclusiv banii pentru CE Oltenia. Până acum niciun ban nu a intrat în contul companiei.
Nu numai CE Oltenia, ci şi celelalte companii pentru care au fost aprobate investiţii prin Planul Naţional de Investiţii (PNI), aşteaptă şi acum să primească banii. Ministrul energiei Victor Grigorescu anunţa deblocarea programului, dar banii nu au fost viraţi. Până atunci mai e mult, după cum rezultă dintr-un punct de vedere oferit la solicitarea Pandurul. Şi oricum, banii vor fi viraţi în rate. „Până în prezent, nu s-a efectuat nicio plată către niciunul dintre cei doi beneficiari ai Planului Național de Investiții, unul dintre ei fiind Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. Plățile către Complexul Energetic Oltenia, ca beneficiar al Planului Național de Investiții, pentru cele două contracte de finanțare, vor fi efectuate pro-rata după ce investițiile vor fi certificate în urma analizei realizate de un consultant extern, iar valoarea acestora va fi în funcție de banii disponibili în fond“, susţine Ministerul.
Cu CE Oltenia au fost încheiate două contracte de finanțare pentru două investiții. Unul pentru reabilitarea și modernizarea blocului nr. 4, de 330 MW, pe lignit de la Rovinari, la care plafonul maxim de finanțare este de 61.325.000 de lei şi reabilitarea și modernizarea blocului nr. 7, pe lignit de la Ișalnița, la care plafonul maxim de finanțare este de 33.556.675 de lei. „Sumele menționate nu reprezintă valori absolute, ci valori maxime de finanțare“, mai susţine Ministerul Energiei.

Vizualizări: 1,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: