Ministerul aruncă problema bugetului în curtea CEO

Problema legată de rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2016 trebuie rezolvată de conducerea CE Oltenia, susţine Ministerul Energiei. Între timp, sindicatele fac apel la minister pentru a rectifica bugetul, unii dintre ei ameninţând şi cu proteste.  

Ministerul Energiei a precizat, la solicitarea Pandurul, că problema bugetului de la CE Oltenia trebuie soluţionată de conducerea companiei. „Proiectul de buget de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2016 al CEO a fost retransmis către societate și supus analizei alături de toți factorii implicați, în vederea identificării unei soluții viabile pentru eficientizarea companiei și pentru identificarea unei soluții pentru plata salariilor angajaților“, susţine Ministerul Energiei.

Sindicatele din CEO au cerut rectificarea bugetului şi mutarea unor sume de bani de la plăţile compensatorii la fondul de salarii, deoarece nu s-au făcut 2000 de concedieri, ci 800. Ministerul nu a avizat propunerea. Dacă acest lucru nu se va face, CEO va pleca la negocieri, în 2017, cu un fond de salarii mai mic cu câteva milioane de lei.  

(ne)Rectificarea îi scoate în stradă

Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, a anunţat că a început să informeze oamenii şi să strângă semnături pentru organizarea unor forme de protest. Acesta consideră că ministerul doreşte să forţeze conducerea companiei să ia măsuri dure pentru a compensa cele 1200 de concedieri care nu au mai avut loc.

Reamintim că Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică şi a avizat un buget în care erau prevăzute sume pentru plata compensaţiilor financiare a 2000 de oameni care urmau să fie daţi afară. Bugetul a fost aprobat după ce directorul Ionel Ilie a spus că nu va face 2000 de concedieri şi în acest sens a şi semnat un protocol cu sindicatele, prin care şi-a asumat concedierea după nişte criterii în care s-au încadrat circa 800 de angajaţi.

Marţi, şi Sindicatul Liber EMC Roșia, asociat la Federaţia Naţională Mine Energie, a cerut nişte răspunsuri de la ministrul Victor Grigorescu. El aminteşte şi despre energia pe care CEO trebuie să o dea în această perioadă, pentru a asigura siguranţa naţională. Pentru asigurarea acestei energii, la CEO se lucrează 7 zile din 7. „Drept răsplată, ne-ați lăsat fără salarii pentru 1200 de lucrători în ultimele trei luni“, susţine reprezentantul sindicatului, Cristian Lădaru.

Vizualizări: 1,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: