Investiţiile în comuna Drăguțești continuă și în 2016

Autoritățile locale din Drăguțești și-au făcut planul de bătaie pentru anul în curs în ceea ce privește investițiile la nivel de comună. Reprezentanții primăriei spun că prioritară este continuarea proiectelor demarate anul trecut, respectiv realizarea rețelei de canalizare în satul Drăguțești, alimentarea cu gaze naturale a două sate, dar și asfaltarea unor drumuri din satul Urechești. Primarul Gheorghe Butan a explicat că, în funcție de sumele ce vor fi repartizate anul acesta la bugetul local, va demara și alte investiții pentru comunitate.

Bugetul alocat anul acesta comunei Drăguțești din sumele de la bugetul de stat este mai mic decât cel din 2015, spun autoritățile locale. Chiar și așa, investițiile la nivel de comună vor continua. Prioritate vor avea proiectele deja începute, spune primarul comunei. "Și la Drăguțești, la fel ca în mai toate comunele din județul Gorj, bugetul repartizat din sume defalcate din TVA e la aproximativ jumătate față de valoarea bugetului de anul trecut. Este o situație destul de ingrată pentru faptul că nu se pot face mari lucruri, dar sperăm că vor veni rectificări. Vom încerca în limita posibilităţilor, în limita bugetului, să continuăm lucrările pe care le avem în derulare. Este vorba de canalizarea satului Drăguțești care sperăm să o finalizăm, şi o prioritate destul de mare este introducerea de gaze naturale în satul Iași, satul Nou Iași. Cele două sate sunt sate strămutate din bazinul carbonifer Rovinari, neavând posibilități nici de depozitarea cărbunelui și lemnului, și nici posibilități materiale pentru desfășurarea de activități de colectare și depozitare. Solicitări de la cetățeni sunt foarte multe. Sunt multe de făcut, încercăm să le abordăm pe toate", a declarat Gheorghe Butan, primarul comunei Drăguțești.
Autoritățile spun că au demarat deja procedurile pentru introducerea de gaze naturale în cele două sate, discuțiile fiind purtate cu societatea Distrigaz, ai cărei reprezentanți sunt așteptați la Drăguțești săptămâna viitoare. O parte din investiție va fi finanțată de operator, iar cealaltă parte de primărie, din bugetul local. În ceea ce privește rețeaua de canalizare, satul Drăguțești este primul de la nivelul comunei care beneficiază de o astfel de investiție. Acest proiect este finanțat din fonduri guvernamentale.

Rețeaua de apă din Urechești va fi recepționată
Anul acesta vor continua și lucrările de asfaltare a șoselelor din satul Urechești. Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale și nu cuprinde toate drumurile din acest sat, însă, autoritățile spun că vor încerca să le asfalteze pe toate, chiar și cu fonduri de la bugetul local. Autoritățile anunță că a fost finalizată investiția privind alimentarea cu apă a tuturor gospodăriilor din acest sat. "Avem în derulare asfaltări de drumuri în satul Urechești. Lucrările vor fi demarate în primăvară. Mai sunt niște ulițe care nu au fost prinse în proiect și urmează să facem studiile și pentru acestea. Vom aloca sumele necesare și din bugetul local, în limita posibilităților. Luni avem și recepția lucrărilor de alimentare cu apă a satului. Apă există în toate satele comunei, urmează să mergem pe alocări de fonduri din comunitatea europeană pentru întocmire de proiecte pentru canalizare în toate satele existente. În Tâlvești, Cârbești, Urechești", a mai spus primarul comunei Drăguțești.

Galerie foto


Vizualizări: 732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: