Iohannis anunță că nu se redeschid școlile

Preşedintele Klaus Iohannis anunţat luni că, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide. Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă.

Examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost programate, cu respectarea măsurilor de distanţare socială. 

”S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Deci, nu se va întoarce elevul, studentul, fizic la cursuri. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă, aşa cum s-au întâmplat lucrurile şi până acum, şi până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepţionale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară. Repet: grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide în acest an şcolar, universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an şcolar.”, a declarat preşedintele după întâlnirea cu premierul, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu miniştrii Sănătăţii, Internelor şi Educaţiei.

El a precizat că elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. ”Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenţie, vor putea reveni la şcoală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. În această situaţie, altfel decât dacă toţi s-ar fi întors la şcoală, normele de distanţare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum 2-3 ore şi se vor pregăti pentru examenele naţionale”, a explicat Iohannis.

Examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul - se vor organiza aşa cum au fost ele planificate, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanţare. Vor sta la distanţă mare unii de alţii, vor intra pe un coridor, vor ieşi pe alt coridor. Se vor face dezinfecţii regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în şcoală, şi multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

 
 

Vizualizări: 1,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: