Prefectul de Gorj: Atitudinea ignorantă poate să genereze efecte negative

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, face un nou apel pentru respectarea regulilor impuse de starea de urgență, după ce a constatat, în ultimele zile, că unii gorjeni ignoră recomandările autorităților și ies în număr tot mai mare din case

“Apelul meu este pentru toți cei care, din diferite motive, ignoră cu bună știință regulile autorităților, ies din casă fără a avea un motiv întemeiat și se folosesc de declarația pe propria răspundere în care menționează alte aspecte decât cele reale. Constat că este destul de mare procentul celor care nu conștientizează pericolul, considerând, în mod naiv, că ei nu pot fi afectați. Atitudinea ignorantă poate să genereze efecte negative pentru aceste persoane și familiile lor. Trebuie să înțelegem că măsurile impuse de starea de urgență sunt luate pentru protecția oamenilor, nu în beneficiul autorităților, astfel că atunci când motivul invocat în declarația pe propria răspundere este nereal, nu este indusă în eroare autoritatea statului, ci propria persoană. Inconștiența, indolența și nepăsarea unor persoane poate duce la răspândirea virusului în comunitate și creșterea la scară mare a îmbolnăvirilor", transmite Rujan.

Acesta le cere gorjenilor să conștientizeze că, dintre cei care se îmbolnăvesc, unii pot dezvolta forme grave.

Prefectul reamintește regulile pe care trebuie să le respectăm în această perioadă:
• Reduceți, cât mai mult posibil, întâlnirea cu alți oameni !
• Stați acasă ! Ieșiți numai dacă e absolut necesar pentru cumpărături de strictă necesitate!
• Evitați aglomerările urbane, plimbările pe stradă sau întâlnirile cu prietenii!
• Nu inventați motive care să genereze o aparență a realității în declarația pe propria răspundere!
• Purtați mască atunci când vă aflați în apropierea altor persoane și în spații publice închise!
De respectarea cu strictețe a acestor reguli simple depinde sănătatea dumneavoastră, a familiilor dumneavoastră, a prietenilor sau a colegilor!

"În același timp, doresc să îmi arăt respectul și considerația pentru gorjenii care au înțeles să respecte măsurile impuse de ordonanțele militate și au evitat ieșirile nejustificate, dând dovadă de responsabilitate”, a concluzionat prefectul Rujan.

Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: