Iohannis, aşteptat la Târgu Jiu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, este aşteptat la Târgu Jiu, la sfârşitul săptămânii viitoare. Pe 27 octombrie se marchează 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor, iar evenimentul va fi organizat sub patronajul şefului statului. Până acum însă, Iohannis nu a confirmat prezenţa la Târgu Jiu.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, a explicat că se aşteaptă ca această vizită să fie confirmată până săptămâna viitoare. Asta mai ales datorită faptului că simpozionul internaţional organizat în oraşul lui Brâncuşi, este pus la punct, în mare parte, chiar de Preşedinţia României. „Vizita e atât de importantă în momentul de faţă încât nu ştim dacă se realizează. Trebuie să aşteptăm. Orice zi până la acel eveniment poate să fie şi ziua în care suntem anunţaţi de prezenţa domnului preşedinte. O astfel de vizită nu se anunţă cel puţin pe căile normale cu foarte mult timp înainte. S-ar putea să primim vestea chiar cu o zi sau două înainte de participarea domnului preşedinte la Târgu Jiu. M-aş bucura din suflet. Este o strategie pe care fiecare şi-o face şi în funcţie de timpul pe care îl are la dispoziţie”, a explicat Romanescu.

În cazul în care Iohannis va fi prezent la Târgu Jiu, municipalitatea susţine că este pregătită pentru a fi gazda pentru un oaspete atât de important. La Târgu Jiu, va ajunge, cu certitudine, consilierul de stat Sergiu Nistor. „Eu zic că suntem pregătiţi. Am primit permanent preşedinţi şi nu ne-am făcut de râs. Deci şi de data aceasta, mai ales că este vorba de un simpozion internaţional foarte important, cred că suntem pregătiţi. Nu am emoţii în acest sens. Oricum, atâta timp cât patronează acest eveniment, este clar că Preşedinţia va fi cea care va avea principalul rol în organizarea acestui simpozion internaţional. Nici nu se pune problema. Sergiu Nistor, consilierul de stat pe probleme de cultură, va fi prezent 100% la Târgu Jiu. Dânsul s-a şi ocupat de modul în care au fost selectaţi invitaţii, de modul în care se organizează toate evenimentele la Târgu Jiu. Când patronezi un astfel de eveniment, nu ai cum să nu participi când tu l-ai organizat în proporţie de 80%”, a mai transmis primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: