Romanescu: Nu eu îl protejez pe Marian Rotaru

Cercetarea disciplinară a lui Marian Rotaru, directorul care a pus femeia de serviciu să-i facă pedichiura la birou, poate dura chiar şi un an, spune primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Rotaru este directorul Direcţiei de Patrimoniu, devenit celebru după ce în spaţiul public a apărut o fotografie în care apărea desculţ lângă birou.

Fotografia a fost făcută acum circa doi ani, când primar era Florin Cârciumaru. Actualul primar Marcel Romanescu spune că acum este nevoit el să scoată castanele fierbinţi. „Cercetarea disciplinară poate dura foarte puţin, dar la fel de bine poate dura şi un an”, a spus Romanescu.

Romanescu a spus că o înţelege pe femeia de serviciu, care a ajuns la spital după o ceartă cu Rotaru şi care spune că nu mai vrea să găsească acelaşi şef când se întoarce la lucru. „Indiferent cât de mult mi-aş dori ca Marian Rotaru să nu mai fie într-o funcţie, trebuie să mă bazez pe lege. Este clar că femeia respectivă nu îl mai doreşte pe Rotaru, dar sunt nişte specialişti care trebuie să se uite pe documente medicale. Este regretabil, indiferent ce s-a întâmplat. Dânsul susţine că a fost doar o discuţie de serviciu, nu o discuţie dură”, a spus Romanescu, explicând că trebuie adunate probe înainte de luarea unei decizii.

Marcel Romanescu a dat asigurări că nu îl protejează pe Marian Rotaru, dar vrea ca deciziile pe care le ia să fie bazate pe lege. „Am o lege care îmi impune să respect anumite etape, nu pot să fac un abuz în serviciu”, a spus Romanescu, precizând că, în locul lui Rotaru, ar fi avut decenţa să îşi dea demisia. „Nu eu îl protejez pe Marian Rotaru, PSD-ul l-a pus director”, a concluzionat primarul liberal.

Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: