Iohannis, dispus să îl pună pe Orban premier

Președintele Klaus Iohannis spune că îl va desemna din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de prim ministru, dacă asta va fi propunerea coaliției. Pentru Florin Cîțu ar fi a doua oară când ar fi făcut de râs public.

”Da, dacă se formează o coaliție care are o majoritate în Parlament și-l propune pe Ludovic Orban îl accept, îl desemnez”, a răspuns șeful statului la o întrebare directă pe această temă.

"Este posibil să se înţeleagă în coaliţia de dreapta şi să vină cu o propunere, asta aştept eu, ca şi preşedinte, să se formeze o majoritate şi să propună un nume. Dacă se înţeleg PNL, USR PLUS şi UDMR şi vin cu o propunere o voi accepta, că este Orban îl accept, că este Cîţu îl accept sau să fie altcineva. Nu ştiu pe cine negociază ei acolo, dar la urmă vor veni să propună ceva”, a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier a fost o greşeală, Iohannis a spus: "Nu, mi s-a părut un gest corect şi absolut onorabil, în condiţiile în care PNL a declarat şi a sperat să obţină cel mai mare număr de voturi şi nu l-a obţinut. E un gest foarte onorabil pe care l-a făcut Ludovic Orban şi s-a retras”.

Curioasă această poziție, nefiind normal să demisionezi dintr-o poziție publică din cauza unui rezultat al partidului. Orban a rămas la șefia PNL și ar putea reveni în scurt timp la șefia guvernului. Din cauza demisiei luni, guvernul are timp de câteva săptămâni puteri limitate și nu poate da ordonanțe de urgență, unele extrem de necesare.

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: