Liderul AUR: Klaus Iohannis ne-a zis că nu se prefigurează o majoritate

Remarcă interesantă făcută de copreședintele AUR, George Simion, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis. „(Președintele) Ne-a zis că nu se prefigureaza o majoritate guvernamentala, nici pe stanga nici pe dreapta, se pare ca noi, cei de la AUR, am incurcat multe calcule si ne bucuram pentru asta”, a declarat George Simion.

George Simion a menționat că, în cazul în care se ajunge la o guvernare „transpartinică” (de uniune națională), AUR vrea ca ministrul al Educației să fie Florin Colceag.

Ar fi anticipatele o soluție? Co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat luni, după consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, că nu se pune problema forțării organizării de alegeri anticipate.  „Nu ne punem problema de alegeri anticipate. Anticipatele ar fi o catastrofa pentru Romania. Ar fi o iresponsabilitate din partea celui care vine cu o astfel de soluţie. Asta nu e o soluţie, este o non-soluţie”, a declarat Dacian Cioloș.

PNL și USR PLUS nu reușesc să se înțeleagă pe împărțirea celor mai importante funcții în stat, motiv pentru care formarea noului Guvern bate pasul pe loc.

PNL a mers la Cotroceni cu propunerea Florin Cîțu premier, Alianța USR PLUS cu Dacian Cioloș premier, PSD cu Alexandru Rafila, iar AUR cu Călin Georgescu.

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: