Un nou blocaj în negocierile PNL, USR-PLUS și UDMR

Doar două ore au negociat duminică partidele care vor să facă guvernul de dreapta după alegerile din 6 decembrie. Nu a fost înregistrat niciun progres după ce sâmbătă liderii PNL, USR-PLUS și UDMR nu au reușit să cadă de acord asupra împărțirii funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului.

Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, discuțiile au fost sistate la propunerea lui Ludovic Orban. Liderii celor trei partide au convenit să se vadă după consultările de la Cotroceni care sunt programate luni. De altfel, fiecare partid va merge la discuțiile cu Klaus Iohannis cu propria propunere de premier.

Sâmbătă, cele două variante propuse de liberali, care au început de pe poziții de forță negocierile, au fost respinse de USR-PLUS și UDMR. Mai exact, Ludovic Orban a propus ca cele trei posturi să fie discutate separat, iar ulterior, când discuțiile s-au blocat în jurul funcției de la Camera Deputaților, a avansat varianta unei competiții deschise în Parlament, câștigătorul garantând prin acord scris că va susține candidatul celuilalt partid la șefia Senatului.

Duminică s-a căzut însă totuși de acord asupra unei chestiuni: un acord politic anti-traseism, la propunerea UDMR. Aceasta ar însemna ca partidele componente ale Coaliției să nu primească sau racoleze membri de la partenerii politici, dar nici de la alte formațiuni. Propunerea nu a fost inițial primită cu entuziasm, însă în final a fost acceptată.

Vizualizări: 1,465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: