Iohannis explică fuga de dezbatere. Ce îi răspund românii

Președintele Klaus Iohannis a explicat marți pe facebook de ce nu consideră necesar să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă în campania electorală pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Comentariile la postare arată însă că românii își doresc o confruntare.

“Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani”, a fost argumentul lui Klaus Iohannis.

A avut peste o mie de comentarii în primul sfert de oră, ceea ce arată interesul uriaș al oamenilor pentru acest subiect. Iată câteva din comentariile la postare:

“Daca PSD mimeaza democratia, nu o face singur. E ajutat de dumneavoastra. Dezbaterea este esenta democratiei si datorati cetatenilor carora le cereti votul macar o dezbatere - chiar si cu Viorica Dancila”.

“Consider ca puteti participa la o dezbatere si cu o persoana pe care nu o agreati. E contracandidata dvs si e de bun simt sa oferiți electoratului o dezbatere fata in fata, pe un ton civilizat. Altfel nu arătați prea multe plusuri...”

“Ba ar fi foarte interesant "un schimb de idei cu reprezentanta unui PSD" indiferent cum ar fi el. Arătați-ne că sunteți mai bun ca contracandidatul dvs indiferent de nume și partid, că sunteți dem să fiți considerat președintele "tuturor românilor". Cred că mulți așteaptă aceasta dialog”.

“Corect ar fi sa participati la dezbatere....asa ati inchide gura tuturor, inclusiv a "doamnei"....prin acest refuz de a participa aratati practic faptul ca va este frica de contracandidata dumneavoastra....salutari din nordul Germaniei”.

“Domnule Presedinte, nu dati curs invitatiei doamnei Dancila, merita ignorata si tratata cu dispret total!”

“In termeni "culti" esti fix ca Dancila! Pe cine crezi ca păcălești? 5 ani ai avut o țară alături și ai facut multe "nimicuri"!”

“Măcar ne spui şi nouă de ce ai numit-o pe proasta aia premier? Ori vii la o dezbatere, ori votăm Dăncilă”.

"Asa ma dau si eu destept pe internet caci in realitate imi e frica de bataie!"

“Păi nu e doar despre contracandidat - pe ăla nu-l alegi, l-au ales oamenii, ci despre niște reguli ale democrației, prezentat planurile în fața tuturor. Dacă nu puteți, vă invit să veniți și pe la noi (suntem pe 20 de oameni), pe Str. Maltopol din sectorul 1. Dar să ne anunțați înainte, să fim toți pe aici, că n-am vrea să ratăm momentul”.

“Nu vă bateți joc de noi! Prezentați bilanțul celor cinci ani de presedinție, explicați-ne ce e Romania Normală și răspundeți întrebărilor jurnaliștilor de toate culorile! Asta e democrația! Nu ne cereți votul crezând că noi toți suntem tâmpiți! Ne-au umilit destul alții până acum!”

“Ok, dar la o dezbatere doar cu moderatori si telespectatori, fara Dancila veniti? Ca nu ati fost atat de sensibil cand ati numit-o prim-ministru. Adica, nu sunteti credibil in acest demers si produceti o reactie de lehamite si stat acasa”.

“Nu-i ascultati pe consultanti! Trebuie sa participati la dezbateri electorale cu contracandidatul dv.!”

“Domnule Președinte vrem o Romanie DEMOCRATĂ , nu un război între partide .

Pentru aceasta decizie, voi sta acasă în ziua alegerilor...Daca un candidat la prezidențiale nu se poate deplasa să își înfrunte contracandidatul, nici eu nu am vreo obligație să ma duc până sectia mea de votare. Chiar îmi pare rău, mi-aș fi dorit să văd cum o distrugeți pe doamna Dancila”.

“Candidatul ala are 2 milioane de voturi. Poate vrei sa depasesti autosuficienta si sa vorbesti si pentru acei 2 milioane de romani care nu te pot auzi decat daca te afli in dezbatere cu Dancila. Si apropo, in cazul in care nu va exista dezbatere sa nu te mire daca vei vedea un val de voturi cu "anulat" exprimate la turul 2”.

"Te-am votat acum 5 ani! Am stat in strada! Am indemnat bunicii sa te voteze in detrimentul lui Ponta! Daca nu te duci la dialog cu Dancila( pentru ca sa fim seriosi asta e o mizerie de strategie de campanie, sa stai ascuns in vizuina la locul ala caldut asigurat de context) sau la o discutie sa raspunzi la intrebari, la oameni pregatiti, gen Moise Guran sa iti etalezi planul pentru urmatorul mandat, esti o dezamagire totala!"

"Faceți o greșeală! Din afara palatului Cotroceni în refuzul dvs. se vede lașitate, aroganță, nepăsare. Pare ca nu prea vreți sa va deranjați, românii nu merită deranjul dvs. Dezbaterea nu este pentru contracandidată, este pentru oamenii din țara asta care vor sa le prezentați viziunea dvs pentru următorii 5 ani pe temele importante. Sunt profund mâhnita ca iar trebuie sa aleg raul mai mic, la fel ca în 2014. Toate explicațiile date pana acum pentru refuz sunt doar baliverne, abureli, ne subestimați tuturor capacitățile de înțelegere și inteligenta".

"Votul meu l-ai pierdut. Deși am fost fidel pana acum. Un președinte este reprezentantul poporului și este plătit de popor. Trebuie sa respecte cutumele și instituțiile".

"Intalnirile cu membri PNL prin sali polivalente nu sunt tocmai dialogul dorit cu cetatenii, domnule Presedinte. Vrem sa vedem dezbatere cu doamna fost premier numita de dumneavoastra sau macar 1-2 interviuri in care sa raspundeti la intrebari vis-a-vis de mandatul prezent si ce doriti pentru viitor. Altfel si noi o parte din cetateni putem urmari cu atentie si ingrijorare turul 2".

Vizualizări: 1,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: