Iohannis nu are încredere în Geoană

Deputatul PDL, Sulfina Barbu, a afirmat luni că întâlnirea tripartită dintre preşedinţii PSD şi PNL şi primarul din Sibiu, Klaus Johannis, a arătat neîncrederea "foarte vizibilă" pe care primarul Sibiului "o are faţă de Mircea Geoană".

"Devine foarte vizibilă neîncrederea pe care primarului Sibiului o are faţă de Mircea Geoană şi gogoşile pe care ni le vinde domnul Geoană când vorbeşte despre un mandat întreg pentru Klaus Johannis. Angajamentele lui Mircea Geoană legate de guvernul Johannis amintesc de lupul care încearcă să behăie convingător (...) Klaus Johannis este doar un paravan, cu întrebuinţare pe perioada electorală, iar primarul Sibiului pare din ce în ce mai ezitant", susţine Sulfina Barbu într-un comunicat de presă dat publicităţii luni. 

Deputatul democrat-liberal a afirmat că declaraţiile făcute de prezidenţiabilul PSD şi de prezumtivul premier al unui Guvern PSD-PNL arată doar suspiciunile pe care Johannis le-ar avea faţă de angajamentele liderului social-democrat. "Mircea Geoană propovăduieşte echipa, Klaus Iohannis anunţă că nu va fi prezent la mitingurile electorale ale liderului PSD. Domnul Geoană promite stabilitate, domnul Johannis subliniază riscul ca Guvernul să nu funcţioneze. Faptul că Johannis a cerut prelungirea perioadei de opţiune între funcţia de primar şi cea de premier, până la 4 luni, arată foarte clar că primarul Sibiului se aşteaptă ca mandatul să dureze 4 luni", a apreciat Barbu. Ea a adăugat că la finele celor patru luni, România va intra iarăşi într-o criză politică.

Klaus Johannis a declarat luni că va aduce în discuţie prelungirea perioadei în care ar trebui să opteze între funcţiile de premier şi cea de primar, prevedere pentru care nu ar fi necesară modificarea legii şi care reprezintă "o cale onorabilă de ieşire" dacă guvernarea PSD-PNL nu funcţionează.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: