Iolanda Boban vrea să fie a doua Paula Selling

Iolanda Boban are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi speră ca pe viitor să ajungă o a doua Paula Selling a României, cel mai mare vis al ei fiind acela de a cânta pe scenă alături de o echipă de instrumentişti.

Iolanda Boban este printre puţinele adolescente care încă ascult muzica pe care Paula Selling o promovează. O ascultă pentru că este, după părerea ei, cea mai bună artistă a României în acest moment, pentru că este singura voce dintre cântăreţii autohtoni care i se pare naturală şi pentru că este o artistă desăvârşită dat fiind că îşi compune singură piesele. „Paula Selling este cea care poate să reprezinte România cu mândrie, este cea mai bună voce a momentului şi nu numai eu cred asta”, a mărturisit Iolanda Boban.

Consideră că industria muzicii uşoare merge într-o direcţie eronată, în primul rând pentru faptul că sunt promovate tinere care doar arată bine şi care trebuie să facă rating fără să se ţină cont de vocea pe care o au, în al doilea rând pentru faptul că este promovată doar muzica comercială, melodii seci care întotdeauna au acelaşi mesaj, se refuză promovarea unor tendinţe noi. „Cu toţii vedem la televizor fel de fel de scandaluri care nu fac altceva decât să murdărească ce a mai rămas din muzica noastră şi asta pentru că nu se pune accent pe talent ci doar pe aspectul fizic”, a declarat Iolanda. Cântă de la 10 ani, atunci a început cursurile de muzică uşoară la Şcoala Populară de Artă sub îndrumarea profesorului Dumitru Albici, iar în prezent, face muzică uşoară la Palatul Copiilor şi este şi primul anul la chitară şi pian.

Deşi Iolanda nu are piese proprii, aceasta se pricepe foarte bine la cover-uri şi în general preferă muzica R&B, poprock şi country. „Trebuie să recunosc că am încercat să cânt şi muzică populară dar nu m-a atras la fel de mult şi am renunţat pentru a practica tot uşoară fiind că este marea mea dragoste”, a mai mărturisit Iolanda Boban.

Cum o artistă completă trebuie să primească şi aprecierile celorlalţi, Iolanda a participat la numeroase spectacole şi concursuri obţinând chiar locuri foarte bune. „Am participat la un concurs la Moreni unde am luat locul 2 şi la Festivalul Naţional „Coloana Infinitului” unde am luat tot locul 2. În rest am participat la spectacole din oraş organizate cu diferite ocazii şi sunt foarte mulţumită pentru că este foarte important să şti să primeşti aplauze dar şi critici”, a declarat tânăra. Chiar dacă consideră că România are şi artişti buni, Iolanda ascultă numai muzică din repertoriul internaţional cu excepţia Paulei Selling pe care o consideră o artistă desăvârşită. În rest, din muzica internaţională ascultă Joss Stone, Natasha Bedingfield, Colbie Caillat. Pentru ea ei sunt artişti cu adevărat.

Vrea să formeze o trupă

Cel mai mare vis al Iolandei este să înregistreze un album sau să îşi formeze o trupă cu instrumentişti pentru că vrea să continue cu muzica, să facă canto în paralel cu Facultatea de Design grafic din Bucureşti sau Timişoara. „Nu aş renunţa niciodată la muzică pentru că este ceva care mă împlineşte dar aş vrea totuşi să urmez şi o carieră în desen grafic”, a menţionat Iolanda. Pasiunea pentru desen şi fotografie o are de la tatăl său care practică fotografia de foarte mult timp fiind renumit în oraşul nostru. „Da, sunt pasionată de pictură, îmi place fotografia, cred că îl moştenesc pe tatăl meu care este fotograf profesionist, dar îmi place şi designul grafic“.

Timpul liber îl petrece ca oricare altă fată de vârsta ei fie că iese în oraş cu prietenii, citeşte foarte multă filozofie şi multe cărţi despre supranatural pentru că sunt cele care o atrag, Iolanda are viaţa pe care şi-o doreşte orice adolescent.

  

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: