Ion Bură a primit titlul „Gorjeanul Anului 2021”

Antrenorul Ion Bură a primit titlul „Gorjeanul Anului 2021”, în cadrul unei ședințe festive, găzduite de Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu. Distincția a fost acordată cu ocazia aniversării a 158 de ani de la înființarea Consiliului Județean Gorj.

Născut în județul Dolj, Ion Bură ajunge pentru prima dată în orașul lui Brâncuși în anul 1976, atunci când participă la o competiție de atletism, pe care o câștigă. Mai târziu, în anul 1979, decide să se mute definitiv la Târgu-Jiu, debutând ca antrenor. Astfel, activitatea sa profesională se dezvoltă de-a lungul timpului, coordonând lotul de atleți cu care ajunge la competiții naționale și internaționale. Deși a primit numeroase oferte de a pleca în străinătate, Ion Bură râmâne alături de gorjeni, în anul 1989 numărându-se printre membrii fondatori ai clubului sportiv Pandurii Târgu-Jiu. Parcursul său profesional a fostul unul inedit, începând cu anul 1997 fiind recunoscut de către Ministerul Sportului ca atrenor emerit. Devotamentul față de sport nu se oprește aici, în anul 2004 obținând o distincție de la președintele României. Continuă să bată recorduri și să obțină premii alături de sportivii pe care îi antrenează, având o activitate neîntreruptă până în prezent. Antrenorul Ion Bură a reușit să aducă în județului nostru peste 1.200 de medalii de la competiții mondiale, europene, balcanice și naționale.

Chiar dacă este obișnuit cu astfel de evenimente, Ion Bură s-a declarat emoționat, bucurându-se de susținerea și de recunoștința gorjenilor: „Deși am fost prin toate colțurile lumii, când ești apreciat acasă înseamnă mare lucru”.

Vizualizări: 837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: