Ion Călinoiu, eliberat din arest. Ce a stabilit instanța!

Ion Călinoiu a fost eliberat după ce a dormit o noapte în arest. Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj a fost prezentat, joi, în fața instantei și magistrații au decis să-l plaseze sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. 

Călinoiu este bănuit de mărturie mincinoasă.  "Bărbatul reținut pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile", a transmis Poliția. 

"Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoștea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziția publică, având ca obiect ,,Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea județului Gorj”, în perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influență în propunerea financiară și desemnarea câștigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăți comerciale, aspecte esențiale cauzei", potrivit Poliției. 

În prezent, Ion Călinoiu este consilier județean și angajat al Aparegio.

actualizare, ora 17.00: Ion Călinoiu nu are la această oră nicio măsură preventivă, fiind o eroare de comunicare. "Revenim asupra informării anterioare și va comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au formulat propunerea instituirii măsurii controlului judiciar, față de bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasa, iar până în prezent procurorul de caz nu s-a pronunțat asupra propunerii", a comunicat IPJ Gorj.

Vizualizări: 4,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: