Pușcărie pentru Sandokan

La aproape șase ani de la scandalul cu împușcături și topoare din cartierul târgujian Obreja, instanța a pronunțat luni, 11 aprilie, un prim verdict.

Interlopul Sandokan, pe numele său adevărat Marinică Bonculescu, a fost condamnat pentru tentativă la omor calificat și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Pentru că are și alte condamnări la activ, Sandokan a primit o pedeapsă de 8 ani şi 8 luni închisoare. „Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii, din 26.01.2016 și 19.03.2016, și durata reținerii a arestului preventiv și arestului la domiciliu de la 22.10.2016 la 11.07.2019”, se arată în minuta sentinței.

Sandokan a mai fost în spatele gratiilor pentru o crimă comisă în cartierul Obreja cu mult timp în urmă.

Alți doi romi au fost condamnați la pedepse cu închisoarea. Marius Nișciuc, zis ,,Mariusică”, recidivist, a fost condamnat la 6 ani închisoare și 11.950 lei amendă penală, iar Răzvan Căldăraru, zis ,Greuceanu” , cu antecedente penale, va sta 5 ani şi 2 luni în spatele gratiilor.
Victima Bogdan Mihnea Ciprian, recidivist, a fost condamnat la amendă penală de 7.000 lei, pentru favorizarea făptuitorului, după ce și-a schimbat de mai multe ori declarațiile date în fața anchetatorilor. La fel și inculpatul Severus Bîrcină, fără cazier, care are de achitat o amendă penală de 4.950 lei.

„Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Ștefănescu Ionel și obligă inculpatul Nișciuc Marius la plata daunelor morale către partea civilă Ștefănescu Ionel în cuantum de 10.000 lei și inculpatul Bonculescu Marinică, zis ,,Sandokan”, la plata daunelor morale către partea civilă Ștefănescu Ionel în cuantum de 5.000 lei”, a mai decis instanța, sentința putând fi atacată cu apel.

Anchetatorii au stabilit că scandalul din 2016, din Obreja, a pornit de la un chef organizat în cartier, printre participanți fiind și Ionel Ștefănescu, cel care tocmai își ispășise pedeapsa pentru că a omorât în bătaie un jandarm în urmă cu două decenii.

La un moment dat și–au făcut apariţia, înarmaţi cu arme albe şi de foc, „Sandokan”, „Mariusică” şi „Greuceanu”, care pe fondul unui conflict mai vechi au intenţionat să se răzbune pe un rival şi pe celelalte persoane din anturajul acestuia, prezente la petrecere.

„Mariusică”, fiind înarmat cu un pistol, l-a lovit cu mânerul în față pe Bogdan Mihnea, după ce acesta părăsise în fugă curtea locuinţei unde avea loc petrecerea. La scurt timp, „Greuceanu”, înarmat cu o secure, a intenţionat să lovească victima de două ori în zona capului. „Faptul că rezultatul letal nu s-a produs s-a datorat parării prima oară a loviturii cu mâna stângă de către persoana vătămată, iar a doua oară acesta din urmă a fugit din direcţia securii, ceea ce nu înlătură intenţia inculpatului de a-i suprima viaţa”, au stabilit anchetatorii.

Cei doi romi s-au întors la chef, puși tot pe scandal. Ionel Ștefănescu a intervenit pentru a aplana conflictul, dar Sandokan a vrut să-l lovească în cap cu o secure. Norocul bărbatului a fost că a parat lovitura cu un scaun.

Aflat în apropiere, Marius Nişciuc a scos pistolul și a tras mai multe focuri în direcţia lui Ştefănescu, un glonț rănindu-l în coapsa dreaptă.

Vizualizări: 12,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: