Ion Călinoiu a fost reținut

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost reținut în urmă cu puțin timp, pentru 24 de ore. Dosarul are legătură cu fapte mai vechi de șase ani, din vremea când era președinte al Consiliului Județean.

Ion Călinoiu a intrat în administrația publică locală în 1996, când a devenit vicepreședinte al CJ Gorj, iar din 2004 a fost președintele CJ, până acum șase ani.

actualizare: Potrivit IPJ Gorj, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 67 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

"Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoștea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziția publică, având ca obiect "Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea județului Gorj”, în perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influență în propunerea financiară și desemnarea câștigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăți comerciale, aspecte esențiale cauzei", a transmis IPJ Gorj.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului.

Vizualizări: 15,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: