Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Nu se lasă! Vrea să anuleze ordinul de schimbare din funcție

Fostul subprefect de Gorj, Virgil Drăgușin, a inițiat o nouă acțiune în instanță și contestă modul în care a fost schimbat din funcție. Inițial, liberalul a cerut suspendarea actului administrativ, dar Curtea de Apel Craiova i-a respins cererea.

Acum, Drăgușin cere anularea hotărârii prin care s-a dispus eliberarea sa din funcția de subprefect, chemând în judecată Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Interne.

Fostul subprefect acuză că a fost înlocuit în timp ce se afla în concediu medical. „Referitor la paguba iminentă, reclamantul susține că a pierdut orice formă de venituri, deoarece aflându-se în concediu medical, cu raportul de serviciu suspendat de drept, nu se mai poate întoarce la locul de muncă ce i-a fost rezervat în urma numirii în funcția de subprefect, dovadă fiind adresa de la Direcția Agricolă Gorj nr. 1209/09.03.2022 emisă către Instituția Prefectului Gorj. Astfel, consecința este că nu mai poate beneficia de indemnizația de concediu medical și nici nu mai poate să își prelungească concediul medical, deoarece nu mai are calitatea de salariat”, potrivit instanței.

Curtea de Apel Craiova i-a respins cererea. Motivul: reclamantului nu îi sunt aplicabile dispozițiile Codului muncii, iar legislația specifică persoanelor care exercită o funcție de demnitate publică nu reglementează aspecte referitoare la protecția de care beneficiază în timpul concediului medical.

„Cum raportul de serviciu al reclamantului cu Direcția pentru Agricultură a judeţului Gorj a fost doar suspendat de drept pe perioada exercitării funcției de demnitate publică de subprefect, ceea ce semnifică faptul că poate fi reluat imediat după eliberarea din funcția de subprefect, aspectele invocate de reclamant privind unele nelămuriri ale Direcției pentru Agricultură, în ceea privește modalitatea concretă în care trebuie să procedeze pentru reluarea raportului de serviciu și plata în continuare a indemnizației de concediu medical, nu pot fi reţinute ca justificând îndeplinirea condiţiei pagubei iminente. Având în vedere aceste considerente, Curtea de Apel constată că nu este fondată cererea reclamantului de suspendare a efectelor Hotărârii de Guvern nr. 283/2022, prin care a fost eliberat din funcţia de suprefect al judeţului Gorj”, a motivat instanța pe 31 martie.

În aceeași zi, Drăgușin a deschis o nouă acțiune în instanță, cerând anularea hotărârii de guvern. Curtea de Apel Craiova nu a stabilit încă un termen de judecată.

Postul lui Drăgușin a fost ocupat de social-democratul Mihai Istrate, în baza algoritmului politic stabilit în coaliția de guvernare.

Vizualizări: 4,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: