Patron-evazionist, amendă penală plătită în rate

Un patron din Gorj, condamnat pentru evaziune fiscală la plata unei amenzi penale uriașe, a apelat la ajutorul instanței. Bărbatul nu are bani să achite întreaga sumă, așa că a cerut să poată plăti amenda în rate, pentru o perioadă de doi ani. Tribunalul Gorj a fost de acord cu eșalonarea.

Patronul a fost condamnat, imediat după Crăciun, la 131.000 lei amendă penală, compusă din 262 zile-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă a fost stabilită la valoarea de 500 de lei.

Judecătorii au mai decis ca pentru o perioadă de 5 ani inculpatul să nu poată ocupa postul de director general al unei societăți comerciale.

Sentința a rămas definitivă în luna ianuarie, prin neapelare, patronul având la dispoziție trei luni să achite amenda penală.

Bărbatul a reușit să achite doar 10.000 de lei, pentru restul sumei cerând ajutorul instanței. În motivarea cererii, petentul a arătat că are în îngrijire doi copii minori, iar nivelul veniturilor pe care le obține este cu mult sub pragul pe care ar trebui să-l înregistreze pentru a putea achita amenda în integralitate.

Tribunalul Gorj a dispus eşalonarea plăţii amenzii în 24 de rate lunare, respectiv câte 5.042 lei lunar. Sentința pronunțată pe 8 aprilie este definitivă.

Vizualizări: 9,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: