Iordache a demarat investiţia privind complexul de vânătoare

Fostul primar al oraşului Turceni, Ion Iordache, a demarat investiţia privind realizarea unui complex de vânătoare. Recent a obţinut avizul de la Ministerul Mediului, iar de săptămâna trecută s-a şi apucat de împrejmuirea pădurii. Investiţia va fi realizata în Turceni pe o suprafaţă de câteva sute de hectare de teren forestier. Zona, în cel mult o lună, va fi populaăa cu mistreţi, cerbi, mufloni şi căpriori.

Complexul de vânătoare va fi înfiinţat pe circa 400 hectare însă în primă fază vor fi împrejmuite doar câteva zeci de hectare, suprafeţe pentru care Ion Iordache, prin firma Greenadel Prod SRL, a încheiat contracte de parteneriat cu mai mulţi proprietari privaţi de pădure. Afaceristul spune că a fost nevoit să comande o plasă specială din Spania pentru a face delimitarea acestui complex, asta pentru că în ţară nu se fabrică acel tip de plasă. "Lucrăm deja la acest complex de vânătoare. Trebuie făcută împrejmuirea. Se compartimentează în funcție de ce mi-am propus eu pentru fiecare specie. Acolo unde sunt animale care se păstrează pentru trofeu să stea la îmbătrânire, reproducătorii. În primă fază vreau să împrejmuiesc o suprafață mai mică, de vreo 20 de hectare și să aduc deja animale, ca să nu ratez primăvara. Deja în 2-3 săptămâni o să aduc animale. Am cerb comun, cerb lopătar, muflon, mistreț și căprior. Acestea le am autorizate. Am o cotă de recoltă de 400 de animale pe an. O să aduc mai puține în primă fază, pentru că se vor înmulți. Le aduc și din complexuri de vânătoare din țară și din afară. Deja am comandat din Germania să îmi vină niște cerbi și din Ungaria vreau să văd niște mufloni, iar un cerb Carpatin îl aduc de la Odorheiul Secuiesc", a declarat afaceristul Ion Iordache.
Ion Iordache a explicat că vrea sa facă bani din animalele sălbatice pe care le va în acest complex de vânătoare. Afaceristul a explicat că aia la anul se va putea vâna în complexul său de vânătoare, și doar pentru selecție. La locurile de hrănire, afaceristul va permite să vină și vizitatori. "De mâine pot să vânez, dar n-am ce", a spus Ion Iordache, explicând astfel că nu mai are nevoie de niciun aviz pentru a putea vâna animale sălbatice în complexul său.

Vizualizări: 4,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: