Iordache despre Romanescu: Îmi doresc să fie la ALDE

ALDE va susţine proiectele primarilor liberali de la Târgu Jiu şi Motru, deşi se află în alianţă la nivel naţional cu PSD. Vicepreşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a spus că nu ştie să aibă la nivel local un protocol scris cu PSD. Acesta a spus că politica ALDE este de a susţine toate proiectele care sunt în interesul comunităţii. Pe primarul din Târgu Jiu chiar l-ar vrea la ALDE, după cum a declarat joi în emisiunea Interviurile Infinit FM.

Vicepreşedinţii Ion Iordache şi Robert Filip asigură conducerea ALDE în Gorj, europarlamentarul Norica Nicolai fiind preşedinte mai mult cu numele. Iordache nu vrea ca ALDE să fie un partid conflictual. „Politica noastră este de a susţine proiectele primarului, atâta vreme cât sunt legale şi în interesul comunităţii. Noi am stabilit ca, de acum încolo, proiectele care vor fi supuse aprobării în Consiliul Local să fie discutate de noi”, a spus Iordache, care a precizat că „ALDE va fi într-o lună a doua forţă politică din judeţ”.

Întrebat dacă nu încalcă astfel alianţa cu PSD, Iordache a spus că nici nu există aşa ceva la nivelul judeţului. „Eu nu ştiu să fi existat vreodată aşa ceva. Noi nu vom susţine niciodată o linie politică în detrimentul cetăţeanului. Cel puţin eu şi echipa din care fac parte. A existat vreodată? Eu nu ştiu să fi existat. Din câte ştiu eu, nu a existat niciodată o alianţă în sensul de a fi materializată printr-un document”, a explicat Iordache la Radio Infinit.

Şi primarul de la Motru va fi susţinut de consilierii ALDE. „Am convingerea că 99% din proiectele pe care le iniţiază orice primar sunt în interesul cetăţeanului. Şi la Motru vom susţine proiectele primarului, cu condiţia ca şi ei să susţină proiectele consilierilor noştri. Nu am rupt nicio relaţie cu PSD, dar nu suntem de acord să fim împotriva unui proiect dacă acesta este bun”, a mai spus Iordache.

În ceea ce îl priveşte pe primarul din Târgu Jiu, Iordache a spus direct că îl vrea la el în partid. „Îl apreciez pe domnul Romanescu, îl respect şi cred că este reciproc şi îmi doresc să fie la ALDE. Deocamdată, noi ne facem o echipă cu care să ne batem pentru Primăria Târgu Jiu. Dacă nu vine, nu vine. Noi ne facem o echipă independent de persoana dumnealui”, a explicat vicepreşedintele ALDE Gorj.

Primarii liberali din Târgu Jiu şi Motru au avut probleme până acum din cauză că nu au avut majoritate în consiliile locale.

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: