Pădurar condamnat în primă instanță

Un pădurar din Motru a fost condamnat în primă instanță. Bărbatul nu a comis o infracțiune în domeniul silvic, ci a fost prins băut la volan. Angajatul de la Ocolul Silvic Tarnița și-a recunoscut vina și a fost judecat în procedură simplificată.

Cauza a  fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Motru. În actul de sesizare a instanței s-a reținut că la data de 16.11.2019, puțin după ora 20.00, organele de poliție din cadrul Postului de Poliție Samarinești l-au depistat pe pădurar conducând sub influența alcoolului.

Bărbatul de 43 de ani a fost oprit pentru control pe raza comunei Glogova, satul Cămuiești, la intersecția cunoscută sub denumirea „Cheile Glogovei”.

Pădurarul se afla la volanul unui Opel Astra. Pentru că mirosea puternic a alcool, bărbatul a fost testat pentru alcoolemie, rezultatul indicând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Gorjeanul a fost transportat la spitalul din Motru, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge. Buletinul de analiză toxicologică a alcoolemiei a relevat cantitățile de 1,75 g‰ și 1,66 g‰ alcool pur în sânge la cele două probe recoltate.

În fața instanței, inculpatul a recunoscut că s-a urcat beat la volan după ce a consumat acasă o sticlă de 2,5 litri de bere.

Pentru că se află la primul conflict cu legea penală, pădurarul a fost condamnat la un an de închisoare. Condamnarea este cu amânarea executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței.

Decizia pronunțată de judecători pe 1 octombrie poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 4,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: