Șeful de la Apele Române, acuzat de delapidare. De ce nu este demis?

Șeful de la Apele Române Gorj, Alexandru Buduran, a jucat un teatru de zile mari, după ce inspectorii de muncă au prins șapte muncitori fără documente legale care munceau la pensiunea lui din Rânca. Cei șapte sunt angajați la Apele Române și au muncit mai multe săptămâni pentru director, dar acesta a declarat că doar în ziua în care a fost prins, cei șapte îl ajutau la curățenie, luându-și concediu. Cum cererile de concendiu au fost probabil făcute ulterior, Buduran este acuzat și de fals.

Potrivit IPJ Gorj, la data de 7 octombrie, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 39 de ani ar fi dispus ca în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca.

"În acest sens, bărbații, ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare și fals intelectual", a transmis IPJ Gorj.

Timp de două zile, directorul Buduran s-a victimizat, spunând că amenda de 140.000 de lei i se pare prea mare și că este o victimă a unor jocuri politice.

„Angajații Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj desfășurau de aproximativ două săptămâni o lucrare de reparații la clădirea Apelor din Rânca. Există și poze, și documente în acest sens, cu materialele achiziționate pentru acolo. La finalizarea lucrării, tot fiind în zonă, am convenit cu oamenii din simplul fapt că suntem colegi, eu sunt director de nouă luni, dar noi suntem colegi de 14 ani, având o construcție aproape finalizată în Rânca, i-am rugat să mă ajute un pic la curățenie. Oamenii și-au luat concediu în ziua respectivă, nu i-am plătit. Am fost amendat că am primit oameni la negru”, a spus Buduran.

Acesta a fost numit director în guvernarea PNL și este curios faptul că nu a fost deja demis. (A.A.)

Vizualizări: 2,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: