Iordănescu vrea din nou Pandurii în Liga 1

O eventuală promovare din Liga 2 a cluburilor Academica Clinceni, Chindia Târgovişte sau Sportul Snagov, echipe fără stadioane şiu fără spectatori, îi sperie pe deţinătorii de drepturi tv. Mai mulţi oameni de fotbal s-au pronunţat şi ei în acelaşi sens, susţinând revenirea pe prima scenă a unor echipe cu tradiţie şi suporteri. Fost antrenor la Pandurii, Edward Iordănescu, include şi Pandurii printre echipele pe care le-ar dori în Liga 1.

În ultimul timp, tot mai multe voci din fotbalul românesc susţin că, pentru creşterea nivelului primei ligi, e nevoie de cluburi de tradiţie, cu suporteri şi cu proiecte de viitor. Ultimul care se alătură acestora este şi Edward Iordănescu, actual antrenor la Gaz Metan Mediaş şi fost antrenor şi la Pandurii.

Iordănescu jr. laudă vânzarea drepturilor TV din Liga 1 în aceleaşi condiţii financiare şi spune că fotbalul românesc are nevoie, în viitorul apropiat, de echipe ca ”U” Cluj, Petrolul, Rapid, FC Argeş, Farul, UTA sau Pandurii. ”Vânzarea drepturilor Tv pentru încă 5 ani este o realizare importantă şi cei implicaţi trebuie felicitaţi, iar televiziunile merită respect. Asigură viaţa pentru majoritatea cluburilor din Liga 1. Probabil că mulţi spun că produsul nu merită în totalitate. Din anumite puncte de vedere au dreptate, competiţia noastră nu este la cel mai înalt nivel, însă are potenţial. Fotbalul nostru mereu a avut resurse, potenţial şi cu siguranţă poate evolua. Totuşi, pentru viitorul apropiat, avem nevoie de ”U” Cluj, Petrolul, Rapid, FC Argeş, probabil Farul, UTA, în Liga 1. Să sperăm că le vom avea cât mai repede înapoi. Pandurii în topul listei”, a spus Edward Iordănescu, fost antrenor la Pandurii.

Modificarea anunţată a sistemului de licenţiere la Liga 1 a devenit un obiectiv chiar şi pentru compania care a achiziţionat drepturile TV ale primei ligi pentru următori cinci ani. În acest sezon al Ligii a 2-a, din care au mai rămas puţine etape, pentru promovare se luptă Academica Clinceni, Chindia Târgovişte, ”U” Cluj, Sportul Snagov şi Petrolul Ploieşti, dintre acestea, doar două încadrându-se în dorinţa antrenorului echipei din Mediaş, a FRF, LPF şi a deţinătorului drepturilor TV.

Promovarea unor echipe fără stadion şi fără tradiţie şi suporteri nu este pe placul deţinătorilor de drepturi tv, fiindcă acestea nu au infrastructură, nu reprezintă oraşe de prim rang din România, deci nu au nici suporteri, acesta fiind un criteriu de bază, iar numărul spectatorilor de pe stadioanele lor e şi aşa în scădere. ”Readucerea în fotbalul românesc de prim rang a marilor oraşe (Arad, Timişoara, Braşov, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Galaţi), dezvoltarea parteneriatelor între cluburi performante şi primării, cu respectarea legislaţiei economice în vigoare, încurajarea cluburilor construite solid, precum FC Viitorul, un exemplu de profesionalism şi reprezentativitate pentru oraşul Constanţa, sprijinirea marilor brand-uri,  sunt alte obiective ale acestui parteneriat”, a scris LPF în comunicatul în care a anunţat achiziţionarea drepturilor TV ale Ligii 1 pentru următorii cinci ani de către compania EAD Interactive care anul trecut a cumpărat şi drepturile tv din Liga 2.

Vizualizări: 1,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: