Iriza: Mai trebuie umblat la managementul CE Oltenia

Deputatul de Gorj, Scarlat Iriza, crede că Petra Pătrașcu și-a dat demisia de la CE Oltenia ca urmare a interpelării pe care a adresat-o ministrului Energiei, Victor Grigorescu, spre sfârșitul lunii aprilie. Acesta este și motivul pentru care supraveghetorul CE Oltenia Ivan Ștefan Valeriu și-a modificat CV-ul, crede Iriza. De altfel, parlamentarul este de părere că la nivelul companiei energetice vor urma noi schimbări la nivel de conducere.

Parlamentarul Scarlat Iriza a adresat în data de 20 aprilie o interpelare ministrului Energiei prin care l-a întrebat mai multe aspecte referitoare la Complexul Energetic Oltenia, dar mai ales la reacția ministerului în ceea ce privește schimbările care s-au produs în ultimele luni la nivel de companie. Deputatul a întrebat care au fost criteriile pe baza cărora a fost angajată în companie Petra Patricia Pătrașcu, ca director al Direcției de Resurse Umane din cadrul CE Oltenia sau cum a fost promovat Ivan Ștefan Valeriu de către Ministerul Energiei ca membru în Consiliul de Supraveghere al companiei în condițiile în care în CV-ul acestuia se arăta că primul job l-a avut la vârsta de 44 de ani.
Referitor la Petra Patricia Pătrașcu, parlamentarul nu a primit un răspuns, însă a considerat că demisia lui Pătrașcu din fruntea Direcției de Resurse Umane s-a produs urmare a interpelării sale. Referitor la activitatea în câmpul muncii a supraveghetorului Ivan Ștefan Valeriu, ministrul Grigorescu i-a transmis că acesta și-a actualizat CV-ul, arătând astfel că acesta a lucrat și înainte de vârsta de 44 de ani, ca funcționar cu statut special. Iriza și-a asumat cele două schimbări recente de la CE Oltenia. "Interpelarea mea a avut un efect major zic eu și dacă o să-mi iasă și legea care a trecut de Parlament chiar zic că am făcut ceva pentru Complexul Energetic Oltenia în ultimul mandat de deputăție. Sunt convins că domnul Ivan și-a modificat CV-ul, iar Petra Pătrașcu și-a dat demisia urmare a interpelării pe care am făcut-o. Pentru că interpelarea a avut efect... Eu am avut o relație și am o relație destul de bună cu domnul Grigorescu, am colaborat și rezultatele încep să se vadă. Mi-a confirmat în scris dacă vă uitați pe Camera Deputaților, la mine, interpelarea pe care am făcut-o a primit un răspuns", a declarat deputatul Scrlat Iriza.
Se mai clatină și alte fotolii de șefi din cadrul CE Oltenia, este de părere parlamentarul. "Sunt convins că vor mai avea loc, pentru că acum chiar dacă pe undeva Complexul Energetic Oltenia este a limita de supravieţuire mai trebuie umblat puțin la managementul companiei. Eu zic privind din afară și ascultând doleanțele oamenilor din Colegiul pe care îl reprezint în Camera Deputaților", a mai spus Scarlat Iriza.
Ministrul Energiei i-a prezentat parlamentarului și situația companiei pe primul trimestru al acestui an, prezentând profit net înregistrat de CE Oltenia, economiile făcute de companie din achiziția de C02 prin achiziția acestora de pe piața primară dar și sumele alocate pentru investiții.

Vizualizări: 582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: