Iriza se leagă de „păduricea” lui Vîlceanu. „M-a sunat să mă ameninţe”

Legea de modificare a Codului Silvic a ajuns la Camera Deputaţilor, unde, ca şi la Senat, este privită cu ostilitate de liberali. Minerii şi energeticienii din Gorj sunt cu ochii pe acest subiect. Dacă legea va trece, mai multe cariere miniere ar putea fi deblocate. Senatorii Iriza (ALDE) şi Cârciumaru (PSD) s-au implicat în susţinerea legii. Iriza îl acuză pe liberalul Dan Vîlceanu că nu se implică pentru susţinerea acestei legi.

Iriza spune că l-a sunat pe Vîlceanu să îl anunţe că legea privind modificarea Codului Silvic va ajunge în comisii la Camera Deputaţilor, ca să îşi convingă colegii să voteze. „Mi-a zis: «Păi ce, domnul Doru, aia e lege?» Am rămas perplex”, a precizat Iriza.

Dan Vîlceanu, deputat PNL Gorj, a spus că discuţia a fost puţin altfel. „Domnul Iriza m-a sunat să mă ameninţe, că nu ştiu cu cine trebuie să vorbesc, altfel dânsul o să se ocupe să îmi facă nu ştiu ce imagine în presă. Eu voi vota această iniţiativă, chiar dacă ştiu de pe acum că nu va avea rezultate. Dar nu vreau să dau naştere la alt scandal public. Şi, aşa cum am spus, o să discut cu colegi de-ai mei să îi conving să voteze”, a spus Vîlceanu la Radio Infinit.

 „E stenograma la SRI”

Senatorul Iriza a fost surprins să afle că l-ar fi ameninţat pe Vîlceanu. „Băiatul ăla are ceva lipsă, nu ştiu unde. Pe cuvânt de onoare. Eu l-am sunat chiar prieteneşte şi i-am zis: «Dănuţule, ce faci?» E stenograma la SRI, dacă vrea să o vadă”, a spus Iriza, adăugând că „doar ne ascultă pe toţi”.

Iriza îl acuză pe Dan Vîlceanu că are un interes personal să nu treacă legea: „El şi foarte multe neamuri ale lui au o problemă cu această lege. Are o pădurice şi stau zece excavatoare pentru păduricea lui. El vrea să dea pădurea dacă îi ia compania şi casa de la Croici. Păi ce are casa aia cu exploatarea minieră? El toată viaţa lui a minţit, cum scoate o vorbă spune zece minciuni. Au fost înverşunaţi împotriva legii, şi liberalii, şi PMP şi USR”.

Dan Vîlceanu susţine, însă, că puterea s-a învăţat să dea vina pe opoziţie, în loc să fie invers: „Mă lasă indiferent de spune Iriza. Sunt parlamentari aflaţi la putere, au majoritate parlamentară, iar ei critică opoziţia. Nu au făcut nimic. Nimic”.

 MODIFICARE

Modificarea la Codul Silvic, promovată de Iriza şi Cârciumaru, permite companiilor miniere cu capital de stat să scoată definitiv terenuri din fondul forestier, fără compensare. Mai multe cariere de lignit au fronturi de lucru blocate, deoarece societatea nu reuşeşte să obţină avize pentru defrişarea pădurilor sub care se află zăcământul de cărbune.

Vizualizări: 1,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: