Iriza vrea în conducerea ANRE: Încă sunt apt de muncă

Senatorul PSD Scarlat Iriza țintește un post de conducere în Autoritatea Națională pentru Reglementare în domeniul Energiei. Parlamentarul a declarat că nu i-ar mai surâde încă un mandat în Senat, dar nu ar refuza un post în ANRE, de unde, spune el, ar putea ajuta Complexul Energetic Oltenia.

Social-democratul a fost întrebat la Radio Infinit dacă mai este tentat să candideze la alegerile parlamentare anul viitor: “Să mai trăiesc până atunci. Nu știu. Depinde. Eu am o vârstă. Am 64 de ani, mă gândesc la o retragere, dar încă sunt apt de muncă”.

În schimb, dacă este pusă în discuție propunerea de a intra în conducerea ANRE, Scarlat Iriza a mărturisit că nu ar sta prea mult pe gânduri.

Senatorul este convins că, din această postură, ar putea sprijini și compania energetică din Gorj. „Dacă partidul mă cere pe cele două locuri care revin PSD, nu o să zic nu. În trei mandate de parlamentar, mi-am făcut datoria, am făcut tot ce a trebuit pentru Gorj și ar fi o provocare și aș vrea să fac din acea postură ceva pentru energia din Gorj. Autoritatea Națională pentru Reglementarea Energiei Electrice este o instituție care monitorizează și poate să influențeze în mare măsură activitatea din toate companiile de producție de energie electrică indiferent dacă sunt pe gaze, cărbune, fotovoltaice sau nucleare. E un fel de Consiliu de Reglementare. E un președinte, doi vicepreședinți și patru membri care au un vot și puteri egale în deciziile privind autoritatea”, a declarat senatorul Iriza.

Vizualizări: 1,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: