Primarii, lăsaţi cu buza umflată

Mult promisa rectificare bugetară întârzie să apară, iar edilii strâng cureaua la maximum când vine vorba de cheltuieli. Mulţi dintre ei abia găsesc bani să plătească salariile şi utilităţile, aşa că alte cheltuieli au fost amânate cât de mult s-a putut.

La Motru, autorităţile sunt în urmă cu multe facturi care au suportat amânare, iar edilii speră să fie aprobată rectificarea cât mai repede pentru a evita un blocaj.

Promisă pentru începutul lunii septembrie, rectificarea de buget nu a mai avut loc, spre nemulţumirea primarilor din Gorj care au ajuns deja la fundul sacului. Autorităţile şi-au calculat doar cheltuielile urgente şi pe celelalte le-au pus pe aşteptare. „Noi am amânat multe pentru trimestrul IV, când ar trebui să aibă loc rectificarea. A trebuit să asigur stricta funcţionare şi salariile societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local. Printre cheltuielile care au fost amânate sunt şi bursele oferite copiilor. În acest an, nimeni nu a primit bani, niciun elev”, a spus primarul din Motru, Gigel Jianu.

Ca să poată încheia anul cu bine, Primăria Motru ar avea nevoie de cel puţin 12 milioane de lei. „Guvernul a promis că rectifică bugetul. Am completat machetele de buget. Trebuia pe 5 septembrie să fie gata după termenele pe care tot ei le-au stabilit prin lege. Hotărârea de Guvern trebuia să fie aprobată şi dată deja. A fost şedinţă de Guvern şi nici gând să fie trecută rectificarea. Noi am mai trimis şi clarificări. Am avea nevoie de 12 – 16 milioane de lei, iar această diferenţă ar veni pentru Uzina de Agent Termic, această diferenţă de 3 milioane şi ceva de lei, pentru că suntem prinşi în acel program de termoficare demarat tot de Guvern. Am accesat acest program, urma să primim banii, dar nu i-am mai primit nici până acum”, a mai adăugat primarul din Motru.

Vizualizări: 2,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: