Isărescu, susţinut pentru un nou mandat la BNR de coaliţia PSD-ALDE

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, este susținut pentru un nou mandat chiar de către partidele care l-au criticat intens înainte de arestarea lui Liviu Dragnea.

Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator aflat la cârma unei bănci centrale, va fi susţinut pentru un nou mandat la Banca Naţională a României (BNR) de către coaliţia PSD-ALDE, a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

"După discuţia pe care am avut-o astăzi, cu doamna prim-ministru, am ajuns la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu. Are susţinerea noastră (...)”, a spus Tăriceanu.

El a precizat că, în viitorul Consiliu de Administraţie al BNR, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc.

Declaraţia este surprinzătoate, având în vedere că, din partea coaliţiei de guvernământ, au venit mai multe critici, în ultimul an, referitoare la deciziile BNR.

Mugur Isărescu este şeful Băncii Naţionale din septembrie 1990 şi este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume. În 2014, el a primit, pentru cinci ani, un nou mandat, care expiră în acest an.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: