Ișfan, despre școala nefolosită: Autoritățile nu au vrut să-i găsească o utilitate

De mai bine de zece ani, o școală modernă ce a fost ridicată pentru sinistrații din Câmpu Mare stă nefolosită. Autoritățile s-au chinuit ani la rând să-i găsească o utilitate, dar clădirea stă cu lacătul pe ușă și riscă să se degradeze sub ochii nepăsători ai celor care i-ar putea decide soarta. Inspectoratul Școlar Gorj a venit cu varianta ca școala să fie transformată în școală profesională, dar lucrurile au stagnat fără explicații.

Sunt câteva zeci de copii care ar putea învăța mai aproape de casele lor și nu în centrul comunei, la câțiva kilometri distanță. Școala de lângă ei stă nefolosită de când a fost ridicată. „Pentru cei de la Seciuri s-a construit cartierul de la Albeni și acea școală. Oamenii nu au vrut să se mute. Toată lumea vede școala că nu e folosită, nu vede și cartierul gol. E un cartier unde nu locuiește nimeni. Nici acum nu s-au găsit soluții să le dea oamenilor pământul de sub locuințele respective, să le dea apă, ce mai trebuie acolo”, a spus Ion Ișfan, inspectorul adjunct al ISJ Gorj.

Ișfan a mai adăugat că, în 2014, a propus să transforme școala în liceu tehnologic, dar s-a lovit de refuzul autorităților de la acea vreme. „E o clădire de care mi-a părut rău. Am găsit o soluție să înființăm învățământ profesional la Albeni. În fiecare an, să înființăm o clasă, să-i dăm utilitate, m-am gândit că putem profita de această investiție pentru că nu există învățământ profesional în zona Cărbunești. Soluția mea a fost încă din 2014, dar am deranjat autoritățile locale din zonă pentru că clasa putea să dispară de la liceul din Cărbunești. Toți au fost agitați. Ar mai fi dispărut și de la liceul din Roșia de Amaradia. Se înscriseseră 14 copii în admiterea computerizată, dar, din păcate, când au trebuit să-și valideze, au găsit tot felul de motive să plece la Roșia de Amaradia, Baia de Fier. Cei din zonă nu au vrut să-i găsească o utilitate”, a mai spus Ișfan.

Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: